Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

HOEVE VELDZICHT

Wij zijn Roelof en Alice de Wit, eigenaars van zorgboerderij Hoeve Veldzicht in Kamerik, bij Woerden. Hier bieden Wij professionele dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, psychische hulpvraag,vorm van autisme of burn-out.

Ons uitgangspunt is dat de deelnemer centraal staat. Hij of zij kan te alle tijde zichzelf zijn en hoeft zich nooit te bewijzen.

Werk

Welke zorg wordt geboden:

Wij bieden dagbesteding aan volwassenen met een verstandelijke beperking, een psychische hulpvraag, een vorm van autisme of een burn-out.

Een zinvolle besteding van de dag kan mensen het gevoel geven ergens bij te horen en iets te betekenen. Dit is belangrijk voor het vormen van een eigen identiteit:het vergroot de eigenwaarde. Het geeft ook structuur en houdt u actief. Om die reden zijn ook senioren die een nuttige dagbesteding zoeken van harte welkom!

Welke activiteiten zijn er:

Op Hoeve Veldzicht kunt u een liefdevolle begeleiding verwachten in de rustige,groene omgeving van Woerden. Ook is er individuele begeleiding op maat mogelijk.De boerderij is een veilige plek en we werken met heldere afspraken. Uw persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel.

Op onze boerderij kunt u, afhankelijk van u interesses en mogelijkheden, meelopen of meehelpen met:

.het verzorgen van vee,kleinvee,pony's en paarden

.het onderhouden van erf en gebouwen.

.het bijhouden van de bloementuin,groentetuin en boomgaard.

.het verwerken van de oogst,koken en bakken.

.het natuur beheer in de omgeving van het bedrijf.

Er worden ook diverse activiteiten georganiseerd:

.creatief, zoals vogelhuisjes,bloemstukjes en kerstkransen   

 maken,verfwerk etc.

.belevingsgericht zoals skelteren,voetballen en vissen.

.rijden en werken met pony's en paarden (onder begeleiding).

Mocht u niet mee kunnen of willen helpen op de boerderij dan kunt u ook gewoon genieten van de rust en de ruimte, de vrijheid en de natuur.

Bijzonderheden

Op onze zorgboerderij hebben wij ook pony's en paarden. Wij hebben twee pony's die braaf en betrouwbaar zijn. Onze deelnemers kunnen deze pony's verzorgen, op ze rijden en er kan mee gemend worden. Dit alles gebeurd uiteraard onder begeleiding en voor iedereen op zijn eigen niveau. 

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2004

Aangesloten bij

  • Vereniging Utrechtse Zorgboeren

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl