Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wij zijn Teije (1952) en Marja (1959) Jacobi. Het ondernemen zit ons in het bloed. Daarnaast staan we midden in de maatschappij en hebben we hart voor mensen om ons heen. Naast de nodige levenservaring en het opvoeden van onze kinderen hebben wij ervaring in onder andere coachend leidinggeven. Verder zijn resultaatgerichtheid, sensitiviteit, flexibiliteit, initiatief, plannen en organiseren competenties waarover wij in ruime mate beschikken. Teije heeft altijd “in het groen gewerkt”, als bedrijfsleider in WSW-verband en als zelfstandig ondernemer/ werkgever in het hoveniers vak. Hiernaast is Teije ook nog werkzaam geweest als docent in de WSW en het MBO onderwijs. Marja heeft in haar werkzaamheden nauwe samenwerking gehad met cliënten, collega’s en medewerkers,o.a. als leidinggevende in een medisch technologische productieomgeving. Ook op vrijwilligers gebied hebben we de nodige bijdragen geleverd. Kortom, wij kennen mensen en mensen kennen ons.

Onze Visie

In onze omgeving ontmoeten we regelmatig mensen met een beperking die niet de mogelijkheden hebben om mee te draaien in het veeleisende bedrijfsleven. Wij zijn van mening dat ook zij recht hebben op nuttig werk om zich daarin te kunnen ontplooien, wat tevens een middel is voor het verkrijgen van erkenning en waardering. Dit sluit aan bij de wet recht op arbeid voor iedereen. Wij vinden het belangrijk om, met onze ervaringen, kwaliteiten en mogelijkheden, ook daadwerkelijk iets te ondernemen voor deze groep mensen. 

Werk

Een zorgboerderij is al lang geen onbekend fenomeen meer. Belevingsgerichte activiteiten in een landelijke omgeving: het spreekt heel veel mensen aan! Kleinschalig en vertrouwd, structuur en variatie, genieten en bewegen, planten & dieren verzorgen, ontspannen en tot rust komen. Een zorgkwekerij … dat past nog niet zo in het bekende beeld. Wij zijn er van overtuigd dat juist/ook ‘in het groen’ fantastische mogelijkheden liggen om mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag een veilige, stimulerende en vertrouwde werkplek te bieden!

Wij beschikken over een bedrijfslocatie met 5 hectare grond, gelegen in een rustige, natuurlijke, omgeving, waar een veelheid aan bezigheden en werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. En, waar dieren leven, planten groeien en seizoenen wisselen is geen dag het zelfde!

Hierbij gaat het om, bijvoorbeeld, de volgende taken: Maaien, snoeien, planten, oogsten, wieden, dierenverzorgen, ook zijn er creatieve bezigheden zoals houtbewerken, schilderen, ( kerst ) bloemstukjes maken

Bijzonderheden

Met een kleinschalige opzet proberen we iedere deelnemer de aandacht te geven die nodig is. We willen zo een vertrouwde omgeving creëren, waarbij respect voor elkaar en de natuur belangrijke waarden zijn.

We richten ons niet op één heel duidelijk afgebakende doelgroep. Dat betekent dat mensen met een verstandelijke beperking welkom zijn maar ook mensen met een psychische of psychiatrische achtergrond of personen die om een andere reden niet deel kunnen nemen aan het reguliere arbeidsproces. Je moet er plezier in hebben om op een boerderij/kwekerij te zijn en ook buiten aan de slag te gaan. We gaan, omdat dit ook het meest aansluit bij onze eigen affiniteit en levensfase, uit van ( jong-) volwassenen. Verder moeten deelnemers zelfredzaam zijn voor algemene dagelijkse handelingen als eten en drinken, lopen en toiletbezoek.

Samen met de deelnemer(s) willen we letterlijk en figuurlijk verder bouwen aan ons gemeenschappelijk ideaal: samen leven en genieten van de rust én dynamiek van de Hof van Arcadia!

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 14-03-2022

Gestart in

2008

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking

Leeftijd

 • Jongeren
 • Volwassenen
 • Ouderen

Soort zorg

 • Leren
 • Werken
 • Re-integratie
 • Dagbesteding
 • Wonen

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding
 • Individuele begeleiding

Kwaliteitssysteem

 • ISO 9001:2015