Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Maarten van der Werff en Suzanna Rutgers. Wij wonen samen met onze dochters aan de rand van Apeldoorn-Noord. We hebben een boerderij welke is ingericht als pensionstal voor ruim 35 paarden en pony's. Dagelijks zijn we bezig met de verzorging van deze paarden en pony's. Tevens bieden wij op onze boerderij plek aan kinderen/jongeren van ongeveer 8 tot ca. 25 jaar die voor enkele dagdelen of een weekend ruimte nodig hebben om lekker buiten of met onze dieren bezig te zijn. Kort-of langdurendverblijf behoord ook tot de mogelijkheden. De bezigheden zijn zeer geschikt om met kinderen en jongeren te ondernemen. Ook is er buiten en binnen veel ruimte om dingen voor jezelf te doen.

Werk

Het dagelijkse werk bestaat uit de verzorging van de paarden en pony's. Dit houdt in voeren, stallen afmesten, verzorgen, naar de wei of de trainingsmolen brengen. Ook de andere dieren moeten verzorgd worden, zoals de  konijnen en cavia's. Daarnaast kan er in de groentetuin gewerkt worden. Er is voor iedereen en voor elke leeftijd altijd een passende bezigheid.

Bijzonderheden

Pony en paardrijden is onderdeel van de dagbesteding. Hiervoor hebben wij gediplomeerde instructeurs. Daarbij ligt de nadruk op de omgang en het plezier met de dieren. 

Ook biedt de zorgboerderij de mogelijkheid tot systemische paardencoaching. 

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 29-03-2023

Gestart in

2009

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZIG

Problematiek of beperking

  • Verstandelijke beperking

Leeftijd

  • Kinderen
  • Jongeren
  • Volwassenen

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl