Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Zorgboerderij ‘Klein Rosinkhof’i s een unieke zorglocatie voor een ieder die zich thuis voelt op het platteland. 

Wij, Maarten, Marjolein en onze zonen Sven & Jord, wonen en werken met veel plezier op dit mooie familiebedrijf. Op deze prachtige locatie in het buitengebied van het dorp Dwingeloo in Drenthe doet ieder gezinslid waar hij goed in is en waar zijn of haar passie ligt.

Koeien

Op onze boerderij worden ongeveer 65 melkkoeien en 65 stuks jongvee met grote passie verzorgt. De dames worden gemolken door middel van een robot, wat ze heerlijk vinden. Ze kunnende hele dag naar buiten en ze kunnen gemolken worden wanneer zij daar behoefte aan hebben.

Dagbesteding

We bieden een zinvolle dagbesteding met een uitzonderlijke combinatie van alle leuke boerderij activiteiten en veel sociaal contact.

Heb jij als doel om meer onder de mensen te zijn, er lekker op uit te gaan en andere mensen te helpen? Of vind je dit gewoon heel erg leuk?

En vind je omgaan met dieren heel leuk en prettig? Of wil je graag lekker bezig zijn op de boerderij?

Dan is onze zorgboerderij erg geschikt voor jou.

Behalve dat je veel werkt met al onze grote en kleine boerderijdieren en geniet van alle andere belevingen die een boerderij te bieden heeft, mag je ook regelmatig mee op pad met de ‘mobiele zorgboerderij’.

Werk

Op de zorgboerderij is er een grote variatie in activiteiten en werkzaamheden, zowel binnen als buiten. Enkele voorbeelden zijn: het verzorgen van vee en landbouwhuisdieren, groen onderhoudt, werken in de sier- en moestuin, creatieve activiteiten zoals houtbewerking, helpen in onze Oudhollandse winkel en advocaatproeverij, etc.


Graag wil ik u voor meer informatie doorverwijzen naar onze website www.kleinrosinkhof.nl.

Hier kunt u op uw gemak nog eens rondkijken.

Bijzonderheden

Het doel is om het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen bij werknemers op te bouwen door hen een nuttige rol te bieden en deel uit te laten maken van alle processen, patronen en activiteiten op de boerderij en hen tevens de mogelijkheid te bieden tot participatie in de samenleving.

Op de boerderij is veel te beleven en te ontdekken, waardoor alle zintuigen geprikkeld worden.
De werkzaamheden en activiteiten bieden vele mogelijkheden aangaande het structureren van de tijd (zoals het herkennen van de dagdelen, dagen en seizoenen), stabiliseren of ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden. Meedoen in de samenleving!

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2014

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl