Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij wonen en werken op ons bedrijf. 

Kraam90 is gevestigd in Beemte Broekland. In een landelijke omgeving vlakbij Apeldoorn voeren wij ons bedrijf dat naast een kwekerij, sinds 2008 ook een meubelwerkplaats heeft. 

We werken samen en beiden zijn wij de vaste begeleiders op ons bedrijf. Door het werk te combineren met de dagbesteding bied ons werk ons veel meer motivatie en voldoening. Doordat er per dag maar plek is voor 12 deelnemers is de begeleiding persoonlijk en betrokken. 

Werk

In de houtwerkplaats wordt er het hele jaar door gewerkt aan de sloop-en steigerhouten meubels. Samen met de deelnemers worden er meubels gemonteerd, planken geschuurd, sloophout 'spijker' vrij' gemaakt etc.

In de kwekerij worden kerstbomen en enkele sierheesters gekweekt. Ook gaan in mei ook de kalebassen plantjes de grond in. Hier oogsten we vanaf eind augustus weer de vele vruchten van. Van de overige grond wordt er gras gehooid. In de winter houden we ons in de kwekerij vooral bezig met het onderhoud. Machine reparaties, wintersnoeien en erf onderhoud zijn dan de voornamelijke bezigheden. Het hele haar door wordt er grasgemaaid, planten opgepot, onkruid gewied etc.  Door de afwisselende combinatie van groen en hout blijft het werk motiverend in een plezierige werkomgeving.

Bijzonderheden

Kraam90 heeft in 2011 de dagbesteding geïntegreerd in het bedrijf. Met het idee om een zinvolle en nuttige dagbesteding te kunnen bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Al het werk is op bestelling of voor afzet naar de veiling. Op deze manier kunnen we een werkplek bieden in een veilige omgeving met nuttig werk. Dit komt de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer ten goede. In het persoonlijk plan van de deelnemer word jaarlijks geëvalueerd en besproken wat de plannen voor de toekomst zijn. Hier proberen we zo goed mogelijk een stimulerende en motiverende factor in te zijn. De persoonlijke en stabiele begeleiding zorgt ervoor dat de deelnemer zich thuis voelt. Bij Kraam90 is er plek voor max. 8 deelnemers per dag. Door deze kleinschalige manier van werken kunnen we de begeleiding optimaal houden en kunnen we ervoor zorgen dat de producten die worden afgeleverd ook aan de maatstaven van de klant voldoet.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2011

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZIG

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl