Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Techniek. houtbewerking en tuin!

Op Leer-werkbedrijf De Weide Blik wordt arbeidsmatige dagbesteding aangeboden.Voor ons is ieder mens uniek en gelijkwaardig. We bieden leerzame en zinvolle dagbesteding aan mensen van diverse leeftijden en met verschillende problematiek. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Juist daardoor kunnen we veel van elkaar leren!

Wij kijken vooral naar motivatie en enthousiasme. Dat vinden wij veel belangrijker dan de beperkingen.

Werk

Op ons leer-werkbedrijf in Hoogkerk doe je technische kennis op en ontwikkelen je sociale vaardigheden en arbeidsvaardigheden. De Weide Blik werkt hiervoor samen met tuinmachinebedrijf Lourens ter Veen.

In de techniekwerkplaats en houtwerkplaats van dit bedrijf leer je om (tuin)machines te repareren en te onderhouden en kun je tuinbanken, houten kisten en mooie plantenbakken maken. Ook hebben we op deze locatie een ruime groentetuin en een kruidenspiraal.

Bijzonderheden

De Weide Blik biedt meer dan alleen een zinvolle dagbesteding. Wij zorgen voor structuur en ritme, vormen een sociale gemeenschap en begeleiden onze deelnemers altijd persoonlijk en positief.

Structuur en ritme

Onze deelnemers bouwen door de werkzaamheden weer een ritme op. Wij zien daardoor hun doorzettingsvermogen en motivatie toenemen. Structuur in de week biedt houvast en veiligheid.

Sociale gemeenschap

Wij bieden op beide locaties een veilig oefenterrein voor onze deelnemers. Zo leren ze de stap te maken naar regulier werk, vrijwilligerswerk of de maatschappij in het algemeen.

Ze oefenen ook met sociale contacten. Ze komen niet alleen in contact met andere deelnemers, maar ook met klanten, vrijwilligers en stagiaires.

Optimistische begeleiding

Wij vinden de manier waarop we onze deelnemers bejegenen erg belangrijk. We ontvangen deelnemers daarom gastvrij en vriendelijk en staan hen altijd respectvol te woord. We hebben een positieve instelling en bieden onze deelnemers vertrouwen in zichzelf. Dit doen we door ze aan te spreken op hun kwaliteiten en hen te accepteren zoals ze zijn.

Begeleiden met kennis

Onze deskundige en ervaren begeleiders werken met kennis van landbouw, groenteteelt, techniek en houtbewerking. Onze werkzaamheden sluiten daardoor goed aan bij de mogelijkheden van de deelnemers en ondersteunen hen in hun ontwikkeling.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2017

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

  • Geen

Klachtenreglement

Download document