Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Over ons 

Allard en Judith Teekens

In 2014 kregen wij de kans om op deze boerderij onze droom te gaan leven. Allebei deden we brede ervaring op in de zorg. Judith zag vanuit haar adviserende functie bij een zorgverlener vele zorgboerderijen van binnen. We hebben altijd al een natuurlijke aantrekkingskracht op mensen die hulp nodig hebben. De deur stond altijd open en er was altijd plek vrij aan tafel.

Nu hebben we écht de faciliteiten om mensen verder te helpen. Wij wonen hier met onze drie kinderen, samen met onze zes bewoners en de mensen die hier begeleid werken als dagbesteding. Het past helemaal bij ons om op deze manier samen te wonen, samen te eten, samen te werken. Het past ook bij onze gasten, die op deze manier aandacht krijgen, dagritme leren en worden gestimuleerd in hun sociale omgang met elkaar. Iedereen hoort er helemaal bij.

Organisatie

Lenteheuvel wordt geleid door ons, Allard en Judith Teekens.
We werken als zelfstandige zorgaanbieder in een VOF. De boerderij is enkele jaren geleden aangekocht door Tiem van Dijk, die er zijn missie van maakte hier een een plek van te maken waar mensen met een beperking kunnen wonen en werken.
Inmiddels mogen wij als eigenaren van de boerderij de missie van Tiem van Dijk en onszelf verder vorm geven voor nu en de toekomst!

Een plek om te Zijn 

Lenteheuvel is een prachtige plek vlakbij Zwartsluis waar je graag wíl zijn en waar je er mág zijn. Op deze boerderij gebeurt van alles, dankzij de bewoners en daggasten.

Wij zijn een veelzijdige woon- leer- werkplek voor mensen met een zorgvraag. Deelnemers kunnen bij ons terecht voor dagbesteding, werkgewenning, arbeidstraining, herstel van burn-out, sociale activering, ouderenzorg en re-integratie.

Het gevoel er écht toe te doen zet mensen in bloei. En daar doen wij het voor. De mensen die bij ons komen hebben een beperking, maar zijn niet anders dan wij. Ook zij voelen voldoening en krijgen zelfvertrouwen als ze leren, werken en een sociale omgeving hebben.

Onze missie 

Lenteheuvel heeft als missie:

 • Mensen met een beperking een woon-, leer- en werkplek te bieden.
 • Alle zorg en aandacht te geven die nodig is om mensen zich maximaal te laten ontplooien.
 • Mensen te helpen zoeken naar oplossingen en het bieden van kansen.
 • Een netwerk te zijn van mensen die elkaar tot hand en voet kunnen zijn.
 • Mensen in hun kracht zetten.

Zorg op maat

Lenteheuvel is plek voor iedereen met een zorgvraag. 
Wij kijken naar mogelijkheden, interesses en kansen en werken vanuit een wederkerige relatie. We hebben een divers aanbod van activiteiten en zorg, maar blijven vraaggericht. Zit er in de activiteiten zoals we deze beschrijven geen aanbod, dan kunnen we zorg bieden op maat. Samen met jou kijken we hoe jij jouw talenten kunt inzetten en betekenisvol werk kunt doen.

Op Lenteheuvel is er plek voor verschillende doelgroepen en doelstellingen. Deelnemers kunnen bij ons terecht voor dagbesteding, werkgewenning, arbeidstraining, herstel van burn-out, sociale activering, ouderenzorg en re-integratie. In principe werken deelnemers mee in de bedrijfsmatige opzet van het atelier, de kwekerij, de theeschenkerij, de manege en het onderhoud van het erf en de verzorging van de dieren. Binnen deze opzet proberen we zo veel mogelijk variatie in werkzaamheden te bieden. Als deelnemers behoefte hebben aan andersoortige activiteiten, dan proberen we daarin te voorzien. Zo kan het voorkomen dat we kunstzinnige of recreatieve activiteiten aanbieden op één of meerdere dagdelen per week.

Samen maar zelf wonen 
In de voormalige koeienstal van zorgboerderij Lenteheuvel zijn zes mooie appartementen gebouwd. Deze appartementen worden verhuurd aan mensen die hun zorg en begeleiding uit de Wet Langdurige Zorg middels persoonsgebonden budget (PGB) bij ons inkopen.

Elk appartement heeft zijn eigen badkamer en een kleine keuken. In de gezamenlijke ruimte wordt gekookt en naar behoefte wordt er samen gegeten. Onze boerderij, waar wij met ons gezin wonen, is geschakeld aan de ruimte van de appartementen. Hierdoor ontstaat er een huiselijke sfeer, wordt er nabijheid geboden en zijn we betrokken. Elke appartement heeft zijn eigen tuin en zijn eigen voordeur.

De bewoners hebben écht hun eigen huis, hun eigen plek, hun eigen thuis. Dat vinden wij ontzettend belangrijk. Het maakt de bewoners verantwoordelijk en het geeft ze een gevoel van zelfstandigheid. Daarnaast zijn ze dichtbij ons, dichtbij elkaar en is er een mooie sociale omgang met elkaar.

Werk

Dierenverzorging 

Het contact met dieren geeft structuur, zelfvertrouwen en ontspanning.

Op zorgboerderij Lenteheuvel organiseren we verschillende vormen van dagbesteding voor mensen met een zorgvraag of een beperking. We merken dat het meedraaien en het nemen van verantwoordelijkheid op de boerderij onze cliënten enorm veel voldoening geeft.

Iedere dag besteden we aandacht en tijd aan onze dieren, want die moet je nu eenmaal iedere dag verzorgen. Iedereen die graag met dieren werkt is betrokken bij deze werkzaamheden. Samen zorgen we er voor dat ze schone hokken hebben, we voeren ze en we knippen bijvoorbeeld de nagels van de konijnen of verzorgen de hoeven van de pony’s en paarden.

Het is één grote beestenboel. Kippen, geiten, schapen, hangbuikzwijntjes, konijnen, cavia’s, honden, pony’s en paarden hebben het goed op Lenteheuvel.

Creativiteit

Op Lenteheuvel maken we verschillende creatieve producten, zoals cadeau-artikelen en woonaccessoires. Deze producten worden aangeboden in ons eigen 'Thuus'. Daarnaast doen we mee aan diverse markten in de omgeving. Eens per jaar organiseren we een gezellige Lentemarkt op onze eigen boerderij waar we er samen met elkaar, andere standhouders en de gemeente Zwartsluis een gezellige dag van maken.

Activiteiten passend bij de zorgvraag

Het gevoel er écht toe te doen zet mensen in bloei. En daar doen wij het voor. De mensen die bij ons komen hebben een beperking, maar zijn niet anders dan wij. Ook zij voelen voldoening en krijgen zelfvertrouwen als ze leren, werken en iets moois opleveren.

Naast creativiteit werken onze deelnemers ook veel buiten, zo doen ze het groenonderhoud en verzorgen ze onze dieren. Daarnaast organiseren we activiteiten passend bij de specifieke zorgvraag van cliënten.

Groene vingers? 

Onze bewoners en mensen voor dagbesteding werken zomers in de moestuin. Daarnaast is er op het erf ook werk in het onderhoud van het groen. Ieder seizoen heeft zijn eigen specifieke werkzaamheden. Snoeien, maaien, het schoffelen van de tuin, werken in de moestuin, bloemen-pluktuin en het plukken van appels, peren en pruimen uit onze boomgaard.

Wilt u informeren naar de mogelijkheden voor dagbesteding, een specifieke zorgvraag, het afstemmen van activiteiten en zorgbegeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Allard Teekens - 06 25 00 75 62
Judith Teekens - 06 41 23 03 10
Algemeen - 06 21 35 24 45

info@zorgboerderijlenteheuvel.nl

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 14-08-2023

Gestart in

2013

Aangesloten bij

 • Vereniging Zorgboeren Overijsel

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • Dementie / Alzheimer
 • Burn-out / overspannen
 • Re-integratie
 • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

 • Volwassenen
 • Ouderen

Soort zorg

 • Leren
 • Re-integratie
 • Dagbesteding
 • Wonen

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding

Activiteiten

 • Groenteteelt
 • Verzorging dieren
 • Koken
 • Natuur/landschapsbeheer
 • Fruitteelt
 • Klussen/onderhoud
 • Creatief
 • Muziek

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Privacyverklaring

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl