Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Mathijs en Desi Meijer en hebben een zoontje Thijn.
Op 1 februari 2019 zijn wij begonnen met logeerhuis Klein Drenthe voor kinderen met een beperking. Wij vinden het belangrijk dat een kind met een beperking, ook kind kan zijn. Wij gebruiken de groepsaccommodatie van mijn ouders voor het logeerhuis. Desi is verzorgende IG en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg en werkt volledig in het logeerhuis. Mathijs is metaalbewerker en een buiten mens die vooral in het weekend druk is met de dieren en klussen om het logeerhuis.

Wij doen dit natuurlijk niet alleen.
Soraya van der Veen is onze gedragswetenschapper. Soraya is aanwezig bij de intake en de evaluatiegesprekken. Wij noemen haar de helikopter boven ons logeerhuis. Soraya is meer van het papierwerk en controleert de geleverde zorg.
Terzah Jansen is onze SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) begeleider. Terzah is in het weekend altijd bereikbaar voor ons. We kunnen met haar sparren om de zorg naar een hogere kwaliteit te brengen. Ze is meer op de achtergrond voor de logees aanwezig. Mandy Poker is afgestudeerd pedagogisch medewerker en momenteel nog een studie aan het volgen. Mandy is in het weekend actief aanwezig in het logeerhuis.

Wat ze alle drie gemeen hebben is dat ze de visie van het logeerhuis delen.

Werk

Logeerhuis Klein Drenthe biedt plek aan kinderen en jongeren die op het moment van aanmelding tussen de 4 en 16 jaar oud zijn. De zorg wordt aangeboden op het gebied van logeren en activiteiten.

We werken met thema’s en elk weekend word er een activiteiten programma gemaakt. Dit is de basis voor het weekend. Natuurlijk is er tijd voor eigen inbreng, het is uiteraard weekend om heerlijk uit te rusten.

Binnen het weekend is er regelmaat, duidelijkheid en kijken we wat een kind leuk vindt om te doen.

Bijzonderheden

Alles is gelijkvloers, meisjes en jongens douches en toiletten apart, meerdere slaapkamers. Grote keuken en groepsruimte om veel activiteiten te ondernemen. Buiten een groot sportveld met een speeltuin en dieren weides. Het logeerhuis ligt aan een doodlopende weg.

Op het terrein is er van alles te zien en te doen. Er zijn honden, paarden, konijnen, kippen, duiven, varken en geiten. Moestuin en pluk tuin met bloemen. Skelters en traptrekkers.

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 05-02-2021

Gestart in

2019

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

 • Kinderen
 • Jongeren

Soort zorg

 • Logeren

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget
 • ZIN, Zorg in Natura

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer
 • De zorgboerderij regelt vervoer

Klachtenreglement

Download document

Privacyverklaring

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl