Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Mathijs en Desi Meijer en hebben drie zoontjes Thijn, Lars en Noud. Samen werken wij volledig voor het logeerhuis met veel passie. Wij vinden het fijn dat er korte lijnen zijn met de gezinnen en andere professionals die betrokken zijn bij de kinderen. Desi is verzorgende IG, persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg en SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional. Mathijs is allround metaalbewerker en begeleider specifieke doelgroepen.

Op 1 februari 2019 zijn wij begonnen met Logeerhuis Klein Drenthe voor kinderen met een rugzak. Wij vinden het belangrijk dat een kind met een rugzak hoe groot of klein, ook kind kan zijn. Natuurlijk doen wij dit niet alleen, wij hebben een klein en hecht team om ons heen. Iedereen heeft BHV -EHBO en van iedereen die aanwezig is er een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Marjet Stoffer

is de persoonlijk begeleider van de kippengroep, ze is afgestudeerd Social Work met uitstroom richting jeugd en SKJ geregistreerd. Marjet werkt het volledige weekend bij de kippengroep en doordeweeks is ze aanwezig voor kantoorwerk en gesprekken.

Mandy Poker

is afgestudeerd Pedagogisch Medewerker en Social Work met uitstroom richting jeugd, en SKJ geregistreerd. Mandy is in het weekend actief aanwezig in het logeerhuis. Mandy werkt op beide groepen elke vrijdag tot zaterdag.

Sharon Mulder

is HBO afgestudeerd Social Work. Ze werkt als groepsbegeleider op de kippengroep. Sharon is de gehele vrijdag, zaterdag en zondag aanwezig.

Damion Hekman

is bij ons komen werken nadat hij een half jaar stage heeft gelopen bij de kippengroep. Damion doet de opleiding Social Work en werkt de gehele zaterdag en zondag op de kippengroep.

Amber Meijer

is afgestudeerd pedagogisch medewerker. Actief met sporten binnen/buiten en draagt dit graag over aan de kinderen. Ze is zaterdag en zondag aanwezig op de kippengroep.

Merel Munneke

is afgestudeerd Verzorgende en in opleiding voor SKJ. Een echt buitenmens. Merel is groepsbegeleider in de geitengroep. Merel is de gehele vrijdag, zaterdag en zondag aanwezig. Merel is op de maandag en dinsdag aanwezig als interieurverzorgster.

Marin Ahlers

is afgestudeerd Pedagogisch medewerker. Is actief met knutselen en bakken. Marin is de gehele vrijdag, zaterdag en zondag aanwezig op de geitengroep.

 

Henriette Santing

is gedragswetenschapper en bij alle kinderen betrokken waar nodig. Daarnaast geeft ze advies en denkt ze mee in de ontwikkelingen van het unieke kind.

Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze de visie van het logeerhuis delen. Wij staan altijd met vier begeleiders op de groep, de diensten zijn altijd meer dan 11 uur waardoor wij continuïteit op de groep hebben voor de kinderen. Voor de jongere logees is het fijn dat wanneer ze opstaan tot ze gaan slapen dezelfde begeleiding aanwezig is.

Werk

Logeerhuis Klein Drenthe biedt plek aan kinderen en jongeren die op het moment van aanmelding tussen de 4 jaar en 16 jaar zijn. De zorg wordt geboden op het gebied van logeren en buitenschoolse activiteiten. De zorg wordt geboden aan logees met één of meer van de volgende problematieken:

 • stoornissen in het autistisch spectrum
 • AD(H)D
 • hechtingsproblematiek
 • een licht of matig verstandelijke beperking

Ook kinderen en jongeren zonder diagnose kunnen bij ons terecht als het voor het gezin en/of de kinderen/jongeren nodig is om even tot rust te komen. Zowel doordeweeks als in het weekend logeren.

Bijzonderheden

Meisjes en jongens  hebben de douches en toiletten apart. Verder zijn er  meerdere slaapkamers. Daarnaast is er een grote keuken en groepsruimte om veel activiteiten te ondernemen. Buiten is er een groot sportveld, speeltuin en dierenweides. Dit alles aan een doodlopende weg. We hebben honden, paarden, kippen, geiten, moestuin en een pluktuin met bloemen. Ook zijn er skelters,  een crossfiets, een voetbaltafel en een pingpongtafel.

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 17-01-2024

Gestart in

2019

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

 • Kinderen
 • Jongeren

Soort zorg

 • Logeren
 • Vakantie- en weekendopvang

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget
 • ZIN, Zorg in Natura

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer
 • De zorgboerderij regelt vervoer

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl