Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Even voorstellen: wij zijn Paul en Rita Oudijk. Wij hebben 4 volwassen kinderen. Daarnaast runnen wij een melkveehouderij bedrijf met 150 melkkoeien, schapen, konijnen, katten, en een hond.

Wij vinden het leuk de zorg voor vee en gewas op onze boerderij te delen met mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding.  Er zijn altijd voldoende werkzaamheden om je dag nuttig te besteden, zonder dat er een grote werkdruk achterstaat.

In principe is iedereen met een goede motivatie welkom, voor de 18 + groep werken we voornamelijk met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Mensen met een psychiatrische of een verslavingsachtergrond vangen wij niet op, dit past niet bij de andere doelgroep. Ook ouderen met dementie passen niet bij onze andere groep.

Door de weeks bieden wij 4 dagen dagbesteding aan mensen boven de 18 jaar. Alleen op dinsdag zijn wij gesloten.

Op zaterdag zijn wij open voor kinderen, de zaterdagen voor kinderen is er twee maal per maand in de oneven weken. Ook op woensdagmiddag en in de vakanties is er ruimte voor kinderen. In de begeleiding worden wij ondersteund door 2 vaste medewerkster, 1 invalkracht, onze dochters en zoon, 4 vrijwilligers en stagiaires.

Werk

De werkzaamheden zijn afhankelijk van de seizoenen. De dagelijkse zorg voor de dieren vergt de meeste tijd van de dag. Dit houdt in het voeren van koeien, kalfjes en schapen. Het verweiden van vee en er is plaats om te tuinieren in onze kas. 

Samen met de deelnemers doen wij kleine onderhoudswerkzaamheden zoals repareren en verven. Op zaterdag is er naast helpen ook veel mogelijkheid tot lekker buitenspelen, knutselen, spelletjes doen, trampoline springen, skelteren, voetballen, tafeltennissen en tafelvoetballen. Wij organiseren regelmatig speurtochten, estafette spelletjes, slagbal en altijd populair een voetbalwedstrijd.

De activiteiten vinden voornamelijk buiten plaats, maar door weersomstandigheden kan het ook zijn dat er activiteiten in de kantine of hooiberg plaatsvinden. Er is een ruime kantine en hooiberg beschikbaar. Dit zijn twee ruimtes die gezamenlijk gebruikt kunnen worden of apart van elkaar. Boven de kantine is er een speel zolder waar gespeeld kan worden bij slecht weer. 

Samen met de deelnemers wordt er dagelijks soep gekookt en regelmatig iets lekkers gebakken. 

Maandelijks geven wij educatie over onderwerpen zoals de dieren op de boerderij, de veiligheid op de boerderij, een beroep of hobby, of een actueel onderwerp. Sinds september wordt er door vrijwilligers van de bibliotheek met deelnemers gelezen op vrijdag.

Regelmatig doen wij uitstapjes in de buurt. Naar een recreatie gebied, natuurspeeltuin, een kaasboerderij, een trekker show of een andere boerderij in de buurt. Een paar keer per week wordt er gewandeld, gefietst of geskelterd buiten het terrein onder begeleiding.

Bijzonderheden

Wij vinden belangrijk dat mensen die bij ons komen het naar hun zin hebben. Dat de deelnemers genieten van de buitenlucht, de dieren en het gezellig hebben met elkaar. 

De dagelijkse zorg van de dieren geeft structuur aan de dag. Daarnaast proberen wij ook werkzaamheden aan te bieden die passen bij de individuele vraag van de zorgvrager. Wij benutten wel graag, als het kan, de mogelijkheden van de deelnemer. Om zoveel mogelijk nieuwe vaardigheden aan te leren, zonder iemand te overvragen. 

Een goede sfeer en gezelligheid tijdens het werk en in de pauzes belangrijk. Samen met onze kinderen zijn wij een echt familiebedrijf en gaan wij voor ‘Zuivel met zorg’ .

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2004

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Zuid-Holland

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl