Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Op onze zorgboerderij zijn we gespecialiseerd in het werken met jeugdigen vanuit het autismespectrum met meerdere dubbele diagnoses. Er zijn twee woningen en een groot park met eigen dieren, moestuinen, kassen, boomgaard . Daar word je door gespecialiseerde begeleiders ( SKJ) met vele jaren ervaring in de jeugdzorg begeleid tijdens je verblijf , zorg op maat is daarbij het uitgangspunt. 

Verblijven op Feniks: dat kan in meerdere vormen:

langdurig dan wel kort verblijf / logeren. 

(Langdurig) verblijf: Er is plek voor 4 jongeren tussen de 13 en 18 jaar ( of verlengde juegdzorg) om hier te verblijven: om het weekend ga je bijvoorbeeld een nacht of twee nachten naar huis. er wordt samen met jou gekeken naar je wensen en doelen en daar gaan e mee aan de slag.

Logeren: dat kan altijd in overleg. Tijdens vakanties, doordeweeks , in het weekend, mits er een indicatie voor is.

dagbesteding: tussen 09.00 uur en 16.00 uur. met de dieren werken, of knutselen, of bakken; kijk maar eens op onze website wat we allemaal doen.

Ons voornaamste doel is een zinvolle en gezellige dagbesteding Wonen/ logeren/ dagbesteding)  te geven aan onze gasten/deelnemers (met zorgvraag), onder deskundige begeleiding die aansluit bij de wensen van de deelnemers, waarin het welzijn en persoonlijke ontwikkeling voorop staat. Zelfredzaamheid en meedoen in de samenleving is voor ieder individu belangrijk en daar zullen we je bij helpen. We gaan uit van je wensen, je mogelijkheden en niet van je beperkingen.

Ieder mens wil gelukkig zijn en wij willen daar aan bijdragen: deel uitmaken van dat/jouw geluk en je een gezellige en zinvolle dagbesteding geven.

Een plek waar je je veilig en thuis voelt.

Wij streven ernaar een zorgboerderij te zijn met een zo groot mogelijk sociaal en maatschappelijk karakter in een prettige omgeving van dieren, groen en natuur. Vanuit deze groene agrarische omgeving bieden we structuur, ontspanning, sociale contacten en werken vanuit een warme, huiselijke sfeer waarin normalisering en respect een uitgangspunt is.

Werk

 1. Houtbewerking (maken van vogelhuisjes, kerstboompjes van sloophout, picknicktafels, houtkloven en alles wat daar tussen in zit)
 2. Dierverzorging , stallen uitmesten, voeren, borstelen, knuffelen  
 3. Huishoudelijke taken (lunch-, en koffiepauzes verzorgen voor elkaar, schoonhouden ruimtes, boodschappen doen etc.)
 4. Moestuin, kruidentuin, bloemen en planten, fruit in boomgaard; kweken, zaaien, planten, aanleg en onderhoud
 5. Onderhoud tuinen, vijver en land (snoeien, maaien, zaaien, onkruid verwijderen, etc.)
 6. Vissen, tekenen, taarten en jam maken, schilderen, knutselen, breien, timmeren, haken, spelletjes doen, gewoon gezellig kletsen met elkaar
 7. Rijksmonument voor bezoekers mooi houden
 8. Koffiecorner voor bezoekers (familie/gasten)
 9. Webshop/winkeltje met zelfgemaakte (streek)producten
 10. Bed & Breakfast in opbouw . Ontbijt maken en schoonhouden pipowagen als deze af is

Bijzonderheden

 • groots in het klein
 • huiselijk en warm
 • veiligheid en vertrouwen 
 • aandacht en authenticiteit
 • harmonie en verbondenheid
 • zorg op maat
Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2017

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl