Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Welkomboerderij 'Ons Boeren Gerief' biedt senioren en mensen met een verstandelijke beperking de kans een dagje door te brengen op een biologisch bedrijf.
Een streekeigen boerderij gelegen in het 'Groene Hart', een landschappelijk aantrekkelijke omgeving waar nog rust en ruimte heerst. Wij organiseren dagbesteding voor senioren die aangewezen zijn op psycho-geriatrische zorg.
Dagbesteding in een agrarische omgeving, met agrarische bezigheden die bij menigeen herinneringen zullen oproepen, en beter aansluit bij de beleving, en uitnodigt tot activiteit.

Werk

De activiteiten worden op het seizoen afgestemd.

We beginnen de dag met koffie in de verblijfsruimte, daarna beginnen we met de activiteiten.
Te denken valt aan:genieten bij de geiten in de stal; konijnen aaien en knuffelen; lichte werkzaamheden in de sier-moestuin, met mooie verhoogde hard houten bakken, zodat tuinieren nog makkelijker wordt. genieten in de boomgaard; gezamelijk de lunch voorbereiden; uitrusten en genieten.
Dit alles onder begeleiding van zorgboerin Jolanda, welke werkt uit haar visie als gediplomeerd ziekenverzorgende. Daarnaast worden de deelnemers begeleid door twee enthousiaste gediplomeerde begeleidsters en leuke vrijwilligsters . Ook bieden wij stagiares van van een MBO opleiding tot verzorgende de mogelijkheid om bij ons de kneepjes van het vak te leren. Wij zijn hiervoor een erkend leerbedrijf.

Bijzonderheden

Sinds 1 september 2007 geopend. Sinds februari 2008 hebben wij onze intrek genomen in de nieuwe accomodatie waar de bezoekers kunnen genieten van een sfeervolle huiskamer en van het mooie uitzicht op de Kamerikse polder. Wij zijn volop bezig met het realiseren van een aangepaste tuin zodat we straks kunnen genieten van de zelf verbouwde groente. Inmiddels is de tuin af en beleven we veel plezier aan het verbouwen en oogsten van de heerlijkste groentes. En op ons gezellige terras staat en verhoogde kruidentuin zodat men zelfs zittend kan tuinieren.

Verder geniet men van de rondscharrelende kippen en het spelen met de hond

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 03-11-2020

Gestart in

2007

Aangesloten bij

  • Vereniging Utrechtse Zorgboeren

Problematiek of beperking

  • Dementie / Alzheimer

Leeftijd

  • Ouderen

Soort zorg

  • Dagbesteding

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl