Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De Wiegelraderhof is een in originele staat verkerende monumentale carré-boerderij gelegen in een zeer landelijke omgeving die rust en ruimte biedt. Mia van de Weijer runt er een kleinschalig agrarisch bedrijf vanuit de doelstelling zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Daarbij besteedt zij aandacht aan een zo natuurlijk mogelijk leefmilieu voor de dieren en een biologisch verantwoorde groenten- en fruitteelt.

Werk

De werkzaamheden op een gemengd bedrijf zijn zeer gevarieerd en voor ieder wat wils. mensen met een diversiteit aan mogelijkheden (en beperkingen) kunnen een deeltaak hebben in het grote geheel.
Er kan een onderverdeling gemaakt worden in:
dierverzorging, onderhoud boomgaard, gebouwen en gereedschap, kantine- en tuinwerk etc..

Bijzonderheden

Mede doordat er geen economische rendabiliteit wordt beoogd, is deze boerderijopzet uitstekend geschikt voor boerderijactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Zinvolle dagbesteding, met door de kleinschalige opzet individuele zorg, gaat in dit geval vóór productiviteit.
Het is algemeen bekend dat buitenlucht, de natuur, rust, ruimte en de omgang met dieren een positief effect hebben op mensen.
Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2002

Aangesloten bij

  • LLTB

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl