Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Land & Boschzorg bestaat sinds 2009 en heet sinds 2017 Wij Telen Groente met zorg. Als zorgboer werk ik met een team van professionele begeleiders met op BD tuinderijen en in de Kas. We bieden zinvolle en leuke activiteiten op onze locaties. 

De Stasdtuinderij WTG en KweektuinKas is een onderdeel van de organisatie Wij Telen Groente. We hebben vier bedrijfsactiviteiten die samenwerken en elkaar aanvullen en versterken.

Zo organiseren we een maandelijks Biologische markt in de Kweektuin, bieden dagbesteding op het land en in de kas. Daarnaast bieden we educatie.

Werk

In de kas wordt groente geteeld die wekelijks kan worden geoogst door onze klanten. Het is dus een professionele tuinderij waar iedereen aan kan bijdrage. Er is moeilijk en makkelijk werk en aangepast aan de omstandigheden en wensen van de dagbesteding. We werken in kleine groepjes samen en kiezen voor afwisseling en maken het gezellig. 

Bijzonderheden

Het is heerlijk toeven in de kas. Door de rustige werkzaamheden en het buiten/binnen bezig zijn kan je ook ontspannen, even alleen met de handen bezig zijn en niet met het hoofd. 

Door met de groente bezig te zijn ervaar je veel meer de seizoenen en het ritme van de natuur. Daarnaast kan je ook van de verse groente mee eten.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2015

Aangesloten bij

  • Stichting Landzijde

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl