Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

WELKOM, 

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de pagina van 'Zorgboerderij Alles Kidts en Dagbesteding Erve Broekhuis'. 

Ik ben Suzanne Mensink - eigenaresse van de zorgboerderij. 
De Zorgboerderij is mijn eigen onderneming die ik met veel liefde en overgave per 1 juli 2009 run.

Uiteraard ben ik zelf gediplomeerd in de zorg en door de jaren heen heb ik veel en uiteenlopende ervaring opgedaan in de opvang, begeleiding en de zorg van kinderen, jongeren en volwassenen met een specifieke hulp-, zorg-, opvang-, en / of begeleidingsvraag.

Tevens heb ik kennis en ervaring in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met een autisme-, contact-, concentratiestoornis en / of een verstandelijke beperking. Opvoedings- en / of gedragsproblematiek kunnen hierbij ook naar voren komen en kan ik begeleiding in bieden. 

Samen met mijn team van professionele medewerkers en begeleiders, bieden wij samen een ruim en gevarieerd activiteiten- begeleidings- en opvang aanbod aan. 
Elk teamlid heeft een groot hart voor de doelgroep en zo zorgen wij voor een goed en passend zorg- en activiteitenaanbod.

Dit wordt in overleg, samen met de deelnemer vooraf afgestemd op zijn / haar hulp- , zorg-, opvang-, en / of begeleidingsvraag.

Met zeer veel toewijding en enthousiasme wordt de doelgroep door het hechte team van vaste medewerkers begeleidt, verzorgt en worden er geschikte en passende activiteiten aangeboden.

Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd, interesses, hobby's en niveau van de deelnemende personen. Ook kan er 1 op 1 begeleiding gegeven worden.   

Samen hebben wij ruime kennis en ervaring in hetgeen er aangeboden wordt bij 'Zorgboerderij Alles Kidts / Erve Broekhuis'. 

Alle zorg-, begeleiding-, en activiteiten worden begeleid en aangeboden door gediplomeerde medewerkers. 
Elke medewerker heeft een diploma uit de zorg, bijvoorbeeld SPW, verpleegkundige, Zorg&Welzijn, enz.
Tevens heeft een ieder een Verklaring Omtrent het Gedrag en heeft een ieder die slaapdiensten werkt een BHV diploma (Bedrijfs Hulp Verlening). 

Op deze manier is het aanbod bij mijn zorgboerderij optimaal en garandeer ik u de beste kwaliteit en veiligheid tijdens de opvang. 

De veiligheid staat bij de zorgboerderij dan ook hoog in het vaandel en dat kan ik waarborgen middels het HKZ-keurmerk. Dit is het keurmerk uit de gezondheidszorg. Deze wordt elk jaar getoetst en om dit keurmerk te behouden wordt er gewerkt aan veiligheid, kwaliteit, hygiene en professionaliteit. Dit alles is opgesteld in het handboek, waarin richtlijnen, procedures en protocollen zijn opgesteld en waar de organisatie zich aan moet houden. 

Op mijn zorgboerderij streef ik er naar dat de doelgroep zich tijdens de opvang vrij voelt, een plek heeft waar zij niet aan alle drukte van de week hoeven te denken, waar zij niet op hun tenen hoeven te lopen en waar ze vooral zichzelf kunnen zijn.

Werk

De volgende opvang wordt geboden (alles 24/7):
 

> zinvolle dagbesteding:
> buitenschoolse opvang: ( alle dagen ),
> weekend opvang: (vrijdag, zaterdag, zondag; dagen en tijden in overleg, er hoeft niet per se een heel weekend afgenomen / ingepland te worden),
> vakantie opvang: (alle vakanties > alle dagen open voor alle regio's, opvang in overleg en op aanvraag via de mail),
> crisis opvang: ook als de deelnemer nog niet bij 'Alles Kidts' is aangemeld...
(schroom niet om bij vragen, spoed, crisis contact met  mij te nemen !!!)
> logeer opvang: in de weekenden en vakanties ( maar door de week is zeker ook mogelijk).

 

DAGBESTEDING: 

 

Voor de (jong)volwassene wordt er ook zinvolle dagbesteding aangeboden. Samen met de begeleiders maken wij een goede invulling van de dag zodat je bezig kunt zijn met de activiteiten / hobby's die jij leuk vindt. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en behoeften, zodat iedereen kan genieten, leren, ontwikkelen en ontspannen van een dag bij 'Alles Kidts' in het mooie, vriendelijke en rustgevende GEESTEREN (overijssel) ... 

Alle vormen van opvang zijn mogelijk op alle dagen van de week, van maandag t/m zondag...

 

De tijden van de opvang geschieden in overleg.
Tevens kan er elke dag 's avonds een warme maaltijd meegegeten worden. Tussen de middag wordt er vanzelfsrekend middag gegeten.

Heeft u vragen over de opvang / opvangtijden / activiteiten / zorgaanbod, neem gerust per mail of telefoon contact op om naar de mogelijkheden te informeren. Ik sta u graag persoonlijk te woord.
 

De opvang wordt door voldoende personeel aangeboden en en er wordt in kleine groepen gewerkt. Zo is er 1 gediplomeerd begeleider per 3 kinderen en kunnen deze ondersteund worden door stagiaires die een zorgopleiding volgen. Dit gaat via de erkende organisatie en leerbedrijf Calibris.
Op deze wijze garandeer ik dat elke deelnemer voldoende aandacht en begeleiding krijgt die hij / zij aangevraagd en nodig heeft. 

 

Activiteiten die aangeboden en georganiseerd worden;

Het activiteitenprogramma van een dag wordt verduidelijkt door pictogrammen op het bord in de kantine te hangen. Ook worden de foto's van de aanwezige deelnemers en begeleiders opgehangen. Zo is het heel duidelijk welke begeleider welke activiteit aanbiedt en welke deelnemers hieraan mee doen. 
Het meedoen aan de activiteiten geschiedt veel in overleg en er wordt rekening gehouden met de wensen van de deelnemers. 

 

- creatief: houtbewerking, knutselen, schilderen. 
- actief: buiten spelen, skelteren, op de trampoline, activiteiten op het sportveld, wandelen in verschillende prachtige nabij gelegen natuurgebieden, fietsen, enz.
- verzorging van de dieren: konijnen, cavia's,2 kune kune varkens (zeer lief, tam en aanhankelijk aan kinderen ) kippen, Shetland pony Mandy en Ezeltje Guus en niet te vergeten het lieve hondje 'Puk'. Met Puk gaan we ook geregeld wandelen, hij vindt de aandacht die hij dan krijgt erg fijn !

- huishoudelijk: samen boodschappen doen en koken, , helpen met tafel dekken / afruimen en opruimen, klusjes in en om de boerderij. (het huishoudelijke gedeelte draait niet op de doelgroep, maar als iemand het leuk vindt om te helpen, dan mag dat altijd).  
- groenactiviteiten: blad harken, gras maaien, bomen snoeien, tuinieren, planten verzorgen, alles rondom

de boerderij netjes houden en gezellig maken, vegen, samen naar een tuincentrum gaan.

- ontspanning: zo gaan wij wel eens naar het zwembad, de bioscoop, dierenwinkel, een keer gezellig ergens een pannenkoek eten, naar een leuk park, speeltuin, buiten de boerderij.

Gewoon leuke en gezellige uitstapjes maken indien daar interesse voor is en de deelnemers dit leuk vinden en aankunnen! En dit alles in overleg en met toestemming van de ouder(s) / verzorger(s).

Bijzonderheden

'Zorgboerderij Alles Kidts' ligt aan de Vriezenveenseweg 95a, in Geesteren (overijssel), gemeente Tubbergen.

De boerderij is makkelijk te vinden en te bereiken, gezien hij aan de doorgaande weg ligt.

Echter ligt het erf zeer veilig en wordt deze goed onderscheiden van de straat.
Er is een grote oprit met goede parkeergelegenheid.

Het erf wordt gescheiden van de oprit en de weg door middel van een mooi toegangshek.
Tevens ligt het grootste speelgedeelte aan de achterkant van de boerderij, vanaf hier kijken wij uit op de prachtige weilanden en heerst er rust en ruimte, zijn er geen prikkels van buitenaf en wordt er veel privacy geboden.
Door dit alles kan iedereen in alle rust en op zijn eigen manier aan de activiteiten deelnemen en kan een ieder zichzelf zijn.

 

Het erf en het speelveld biedt voldoende ruimte om buitenactiviteiten te ondernemen. Maar niet alleen bij de boerderij zelf. De dichtbij gelegen zandpaden, prachtige natuur, rustige en landelijke omgeving zorgen er voor dat we ook heerlijk kunnen wandelen, fietsen, skelteren of in het bos kunnen spelen.

 

En verder mag iedereen zichzelf zijn bij ons;

weinig moeten en veel mogen is ons motto ! 
In deze tijd 'moeten' we al zo veel...

Bij alles Kidts is er tijd voor rust, ruimte en ontspanning ...

 

Voor meer informatie zie mijn website;

www.zorgboerderijalleskidts.nl

 

of bel;

> suzanne mensink; 06 - 13 70 83 54

 

Ik sta u graag te woord!
 

Graag tot ziens in het mooie en rustgevende Geesteren (overijssel) !

Samenwerking met andere organisaties

Cooperatie Boer En Zorg 

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 26-09-2022

Gestart in

2009

Aangesloten bij

 • Vereniging Zorgboeren Overijsel

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • Visuele beperking
 • Burn-out / overspannen
 • Re-integratie
 • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

 • Kinderen
 • Jongeren
 • Volwassenen
 • Ouderen

Soort zorg

 • Leren
 • Re-integratie
 • Dagbesteding
 • Logeren
 • Wonen
 • Vakantie- en weekendopvang
 • Onderwijs

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding

Activiteiten

 • Verzorging dieren
 • Koken
 • Klussen/onderhoud
 • Creatief

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget
 • ZIN, Zorg in Natura
 • Onderaanbesteding

Kwaliteitssysteem

 • HKZ Zorg & Welzijn

Toegankelijkheid

 • Parkeerplaats voor invalide bezoekers
 • Toilet, douche en/of kleedruimte rolstoeltoegankelijk
 • Bedrijfsgebouwen rolstoeltoegankelijk
 • Wegen en paden rolstoelvriendelijk

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer

Klachtenreglement

Download document

Privacyverklaring

Download document