Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Paul en Gera Schoorlemmer. We hebben 4 schoolgaande kinderen en we runnen een zorgboerderij. Zorgboerderij Beumershoek is een locatie voor dagbesteding voor jong en oud, vernoemd naar de omgeving “Beumershoek” in het buitengebied tussen Heeten en Raalte. De locatie bestaat uit een grote boerderij van ongeveer 1 hectare erf met veel ruimte zowel binnen als buiten. Genoeg ruimte dus om te kunnen spelen, maar ook voor rust en ontspanning.

Op de zorgboerderij is voldoende speelruimte met allerlei speelgoed, spelletjes, boeken, (spel-) computers, knutselbenodigdheden, enz. Voor buiten zijn er fietsen, skelters, een speelweide, speeltoestellen, een timmerwerkplaats, een groentetuin en op de naastgelegen vaart kan ’s zomers worden gevaren met een bootje en in de winter kan er worden geschaatst. En natuurlijk hebben we op de boerderij veel verschillende soorten dieren. Kortom: voor elk wat wils.

Afhankelijk van het kind is het mogelijk één op één begeleiding te bieden. Wij hebben voldoende gekwalificeerde zorgverleners om aan de benodigde vraag en zorg van het kind te voldoen.

Werk

Bij Zorgboerderij Beumershoek staat voorop dat kinderen een fijne dag hebben en zich veilig kunnen voelen. Vanuit ons motto ‘Vrijheid is blijheid’ hoeven zij zich niet strak aan een bepaald programma te houden, maar kunne lekker doen waar zij zin in hebben, zowel binnen als buiten.

Op de zorgboerderij kunnen de kinderen spelletjes doen, met constructiemateriaal spelen, lezen, naar muziek luisteren, knutselen, taart of koekjes bakken enz. Buiten kunnen de kinderen fietsen, skelteren, in de speelweide spelen, timmeren, knuffelen met de dieren, pony’s borstelen, wandelen, schommelen, voetballen, vlot bouwen en in de timmerwerkplaats bezig zijn. In het voorjaar en in de zomer hebben we een groentetuin waar de kinderen mee kunnen helpen. Daarnaast zijn er extra activiteiten rondom feestdagen zoals met Pasen, Kerstmis en Sinterklaas. In de vakantieperiodes organiseren we soms activiteiten buiten de deur, zoals een bezoek aan een zwembad, pretpark, bioscoop of overdekte speeltuin. Daarnaast organiseren we in de zomervakantie elk jaar een zomerkamp met ieder jaar een leuk thema.

Bijzonderheden

Zorgboerderij Beumershoek is ook gespecialiseerd in het begeleiden en verzorgen van volwassenen met lichamelijke beperkingen, beginnende dementie (ook jong dementerenden), mensen die vereenzamen of zich nutteloos voelen. Ook wanneer zij zorg op maat nodig hebben zoals bij katheters, drains, infusen, stoma’s etc., kunnen wij aan de zorgvraag voldoen. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor het gebruik van speciale hulpmiddelen voor (jong) dementerenden, zoals een kalenderklok of andere geheugensteuntjes. Een belangrijk speerpunt is dat alles mag, maar niets hoeft. Ieder kan zelf aangeven wat hij/zij wil doen.

Het is dan ook nadrukkelijk geen vereiste dat mensen op de zorgboerderij komen om te ‘werken’. Als ze bijvoorbeeld graag willen wandelen, puzzelen, thee drinken, lezen of gewoon rustig genieten van de omgeving, kan dat ook. Ontspanning en plezier staan voorop. Voor wie graag actief wil zijn kan bij ons bijvoorbeeld de dieren verzorgen, brood bakken, bloemschikken, jam maken en op het land- of in de groentetuin werken. Tussen de activiteiten door kan er worden gegeten, gedronken en uitgerust.

Op de boerderij krijgen de volwassenen alle zorg die ze normaal ook in het verpleeghuis of begeleide woonvorm krijgen. Alleen de omgeving is anders. De zorgboerderij is bij uitstek geschikt voor mensen die een bepaalde affiniteit hebben met het buitenleven of mensen met een agrarische achtergrond.

De activiteiten kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gedaan. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten op ieders wensen.

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 27-11-2021

Gestart in

2007

Aangesloten bij

 • Vereniging Zorgboeren Overijsel

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • NAH (niet aangeboren hersenletsell)
 • Dementie / Alzheimer
 • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

 • Kinderen
 • Volwassenen
 • Ouderen

Soort zorg

 • Dagbesteding
 • Logeren
 • Vakantie- en weekendopvang

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl