Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Jan en Conny Graveland en hebben twee kinderen in de basisschoolleeftijd. Naast de zorg voor onze eigen kinderen, vangen wij ook kinderen op die tijdelijk of langdurig niet bij hun ouders kunnen wonen (pleegzorg).

Jan is sinds 2007 fulltime boer.  Daarvoor was hij naast boer parttime programmeur.
Conny was tot 2008 docente op het VMBO en LWOO en werkt nu ook volop mee op het bedrijf.

Wij werken volgens de methodiek van 'Geef me de vijf' en daarnaast vanuit ons gezonde boerenverstand. Humor vinden we heel belangrijk!

Onze achtergrond is protestant-christelijk. Dat betekent dat we bidden en danken bij het eten en een stukje uit de Bijbel lezen. Als je een andere levensovertuiging hebt ben je zeker ook welkom bij ons. Wederzijds respect is wel een voorwaarde.

Werk

De meeste activiteiten komen iedere dag in een vaste volgorde terug. Dit geeft duidelijkheid en structuur. Bovendien wordt de dagplanning zichtbaar gemaakt met tekst en zo nodig ook met pictogrammen. We houden rekening met persoonlijke voorkeuren.
Bijvoorbeeld:
• verzorgen van de koeien en kalfjes
• koeien uit het land halen
• verzorgen en berijden van het paard/ pony
• onderhoud erf en gebouwen
• werken in je eigen moestuintje
• meerijden op de trekker enz. enz....

De pauzes houden we op vaste tijden. Dit doen we in de kantine van de zorgboerderij op de eerste verdieping van de stal of buiten op het terras.
 

Bijzonderheden

Naast inspanning is er volop tijd voor ontspanning! Lekker trampoline springen bijvoorbeeld, of skelteren, meerijden op de quad, paardrijden, vlot varen, spelen in de boomhut.......

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2009

Aangesloten bij

  • Vereniging Utrechtse Zorgboeren

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl