Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Zorg voor meer zelfrespect, zelfvertrouwen & zelfstandigheid. 
Zorgboerderij De Klimop is opgericht in 2008 en is ondanks de grote veranderingen in de zorgsector in de afgelopen jaren, altijd dezelfde kleinschalige zorginstelling gebleven waar betrokkenheid, persoonlijke aandacht en kwaliteit voorop staan. Zorgboerderij De Klimop bevindt zich in het Drentse Smilde, dat ligt in de buurt van Assen. Wij bieden Beschermd Wonen voor jongeren en jongvolwassenen en Dagbesteding voor jongeren en volwassenen.

Onze Missie is mensen met een zorgvraag professioneel begeleiden richting meer zelfrespect, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Wij gaan samen voor de volgende trede op de trap, vandaar de naam Zorgboerderij De Klimop

Binnen ons handelen staat samenwerking, inzet van dieren en een positieve benadering centraal. Er wordt rekening gehouden met de wensen, de behoeften en de mogelijkheden van mensen, zonder daarbij de onmogelijkheden uit het oog te verliezen. 


Beschermd wonen

Een Beschermde woonvorm is een woonplek waar je kunt wonen, waar dag en nacht begeleiding ingezet wordt waar je gebruik van mag maken.
Zorgboerderij De Klimop heeft een woonhuis voor beschermd wonen voor maximaal vijf jongeren/jongvolwassenen met een leeftijd tussen de 12 en de 22 jaar. Je kunt hier terecht wanneer thuis wonen niet meer mogelijk is vanwege de thuissituatie en/of jouw beperking/problematiek. Er wordt veel aandacht besteed aan het creëren van een huiselijke sfeer waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer om zich terug te kunnen trekken, de rest van het huis wordt gezamenlijk gebruikt.

Als bewoner krijg je een persoonlijk begeleider die samen met jou (en betrokkenen) een zorgplan opstelt met daarin doelen en persoonlijke afspraken. De persoonlijk begeleider houdt jouw voortgang in de gaten en evalueert jouw persoonlijke doelen samen met jou (en betrokkenen). Je hebt wekelijks contact met je persoonlijk begeleider over je voortgang.

 

Dagbesteding
Wanneer je (tijdelijk) niet kunt werken of naar school kunt, dan zou je in aanmerking kunnen komen voor dagbesteding. Bij Zorgboerderij De Klimop kunnen vele mensen terecht voor dagbesteding, uitgesloten van deelname zijn mensen met verslavingsproblematiek, ex-gedetineerden en mensen met ernstige agressieregulatie-problemen, wij kunnen hen niet de begeleiding bieden die nodig is. 

Kies je voor dagbesteding bij Zorgboerderij De Klimop, dan wordt er samen met jou een zorgplan met doelen opgesteld waar je tijdens de dagbesteding aan werkt. Een doel van Dagbesteding bij Zorgboerderij De Klimop kan zijn: een zinvolle invulling van je dag hebben, of opnieuw in het school-/werkritme komen.
Samen met een begeleider wordt met jou bepaalt welke werkzaamheden/activiteiten er gedaan worden. De begeleider ondersteund je bij de dingen die lastig voor je zijn.
De groep mensen die dagbesteding volgen bij Zorgboerderij De Klimop bestaat uit maximaal 8 personen die wonen in de omgeving van Smilde. Je wordt ’s ochtends door ons thuis opgehaald en ’s middags weer thuis gebracht. De dagbesteding is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, er wordt gezamenlijk koffie gedronken en gegeten, of je zelfstandig of samen met iemand werkt tijdens de dagbesteding hangt af van hoe je in je vel zit en aan de doelen die je wilt behalen. Bij Zorgboerderij De Klimop staat het werk op de boerderij centraal tijdens de dagbesteding. Naast de dingen die moeten gebeuren is er ruimte om nieuwe talenten te ontwikkelen of om dingen te doen waar je plezier aan beleeft.

Een greep uit de werkzaamheden/activiteiten bij Zorgboerderij De Klimop:
- Dierverzorging
- Tuinonderhoud
- Erfonderhoud
- Huishoudelijke taken

Voorbeelden van werkzaamheden/activiteiten die je in overleg zou kunnen doen bij Zorgboerderij De Klimop:
- Koken/bakken
- Een groentetuin aanleggen
- Verven
- Hout bewerken
- Hout kloven
- Computerwerkzaamheden

 

Bijzonderheden

Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel
Zorgboerderij De Klimop is in het bezit van het kwaliteitskeurmerk 'Kwaliteit laat je zien' van de Federatie Landbouw en Zorg. Er wordt continu gewerkt aan kwaliteitsverbetering d.m.v. het landelijk kwaliteitssysteem voor zorgboerderijen.
 

Er wordt gewerkt met professionele begeleiding
Alle begeleiders hebben werkervaring met de doelgroepen die bij de zorgboerderij komen en een opleiding in de zorg gedaan (SPH/SPW/SAW).
 

De zorg is persoonlijk
Zorgboerderij De Klimop is een kleinschalige zorginstelling waardoor de ruimte ontstaat om alle deelnemers de persoonlijke aandacht te schenken die nodig is.
 

Zorg op maat
Bij Zorgboerderij De Klimop wordt de er gekeken wat iemand zelf al kan en wat iemand nog wil/kan leren, hierdoor ontstaat er zorg die is aangepast aan de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de bewoner.
 

Ouderpanel 
Ouders die inspraak willen hebben op de werkwijze van de zorgboerderij kunnen deelnemen aan het ouderpanel.


Kosten van de zorg

De zorg wordt gefinancierd vanuit ZINN.


Stage-aanbod
Bij Zorgboerderij De Klimop worden stagiaires van de opleidingen SAW, SPH en CMV opgeleid. Lijkt het je uitdagend om te leren werken met verschillende doelgroepen en heb je affiniteit met dieren, stuur dan je CV en een motivatiebrief naar de zorgboerderij en er wordt contact met je opgenomen.

 

Impressie van Zorgboerderij De Klimop
https://youtu.be/6wjvXpSIjNg

 

Samenwerking met andere organisaties

Zorgboerderij De Klimop is aangesloten bij de Stichting Bezinn.

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 28-04-2023

Gestart in

2008

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

  • Verstandelijke beperking
  • Psychische, sociaal-psychische of (ex)psychiatrische beperking
  • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

  • Jongeren
  • Volwassenen

Soort zorg

  • Dagbesteding
  • Wonen

Soort begeleiding

  • Groepsbegeleiding

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Privacyverklaring

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl