Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De Regenboogforel is gevestigd op het terrein van Forellen visvijvers Zederik in Meerkerk.

Er zijn twee visvijvers waar mensen tegen betaling kunnen komen vissen . Dit kan individueel en in groepsverband, bijvoorbeeld voor een familiefeest of bedrijfsuitje. Er worden regelmatig viswedstrijden en andere vis-evenementen georganiseerd. Vissers kunnen ter plaatse vismateriaal huren.

De zalm-en regenboogforellen worden gekocht van een kwekerij, in eigen beheer opgekweekt en vervolgens uitgezet in de visvijvers. De vissen zwemmen gemiddeld 3 tot 6 maanden in de vijvers.     De gevangen vissen kunnen ter plaatse worden schoongemaakt en gerookt. Het is mogelijk om verse en gerookte (zalm)forel te kopen, ook door niet-vissers. De gerookte forel is een erkend streekproduct uit het Groene Hart. 

Bij de visvijvers en de visrokerij is een kantine met terras. Hier kunnen vissers en andere bezoekers terecht voor een kopje koffie of thee, frisdrank, frietje, een ijsje en diverse belegde broodjes waaronder een broodje forel. Fietsers kunnen hun elektrische fiets ondertussen opladen. 

De Regenboogforel biedt een mooie combinatie van een beschermde omgeving en deelname aan de maatschappij. Deelnemers krijgen kennis van de vissen en de gang van zaken op de visvijvers en in de kantine en kunnen daarmee vissers en andere bezoekers van dienst zijn. De deelnemers hebben succeservaringen en worden gewaardeerd. Hierdoor ontwikkelen zij hun sociale en communicatieve vaardigheden, een nieuw zelfbewustzijn en een stevige dosis zelfvertrouwen. Ook ontwikkelen zij vanwege de samenwerking met andere deelnemers, de vaardigheid om samen te werken binnen een team.

De Regenboogforel biedt op maandag, dinsdag en woensdag dagbesteding en begeleiding aan jongeren en volwassenen met beperking en / of psychische hulpvraag. Ook mensen die willen re-integreren in het arbeidsproces kunnen bij ons terecht om arbeidsritme op te doen en benodigde vaardigheden te oefenen. door werkzaamheden op uiteenlopende gebieden is er voor iedereen wel iets dat hem of haar aanspreekt en kunnen verschillende vaardigheden geoefend worden.

Werk

Vis & Vissers

Forel uitzetten in de vijvers.                                                        Verzorgen van het visaas.                                                            Vismateriaal aan vissers uitreiken in de verhuurafdeling .              Onderhoud en reparatie van vismateriaal.                                     Toezicht houden bij de visvijvers.                                               Vragen van vissers en andere bezoekers beantwoorden .               Emmers met ijs aan vissers geven .                                              Gevangen vis schoonmaken en inpakken.                                      Assisteren bij het roken van de vis. 

Keuken, Kantine & Terras

Verwelkomen van bezoekers. Opnemen van bestellingen op het terras. Serveren van koffie, thee, frisdrank, ijs. Broodjes klaarmaken en serveren. Vragen beantwoorden over de vis en de visvijvers. Voorbereiden ontvangst van groepen, schoonmaken.                 

Terrein

Snoeien van bomen en struiken, onkruid weiden, straat vegen en vuilnisbakken legen.                                                                                                                                                                     De begeleiding

Rosita van Steenis begeleidt de deelnemers op de Regenboogforel. Zij is samen met haar man Bert van Steenis eigenaresse van Forellen visvijvers Zederik. Rosita heeft veel ervaring in zorg en begeleiding vanwege haar werk in de thuiszorg en als mantelzorger van een dochter. In 2009 is zij gestart met de Regenboogforel omdat ze mensen graag de gelegenheid biedt om zichzelf te ontwikkelen en de werkzaamheden op de visvijver daar prima geschikt voor zijn. Rosita is ondernemend en positief ingesteld.    In het geval Rosita hulp nodig heeft bij de begeleiding kan zij een beroep doen op invalbegeleiders.Op de Regenboogforel krijgen deelnemers de gelegenheid allerlei soorten werkzaamheden te doen, om zodoende te ontdekken wat hij/zij graag doet. De begeleiding ondersteunt en stimuleert de deelnemers hierin, bewaakt de doestelling(en) van de dagbesteding en motiveert de deelnemers.

 

Bijzonderheden

Heb je de informatie gelezen en heb je interesse in een kennismakingsbezoek? Dan plannen we een afspraak.                   Je komt dan samen met een ouder/begeleider op bezoek op de visvijver en maakt kennis met Rosita van Steenis. Zij is de eigenaresse van de visvijver en begeleidt de deelnemers. Tijdens een keukentafelgesprek worden de wensen, mogelijkheden en beperkingen van jezelf, van begeleiding en van de visvijver besproken. Ook praktische zaken zoals een proefperiode, vervoer en financiele vergoeding komen aan bod. Vervolgens krijg je een rondleiding op de visvijver. Als je besluit (na een denkperiode) dat je op de Regenboogforel wilt komen werken, maken we vooraf een aantal afspraken. Ook dient de financiele vergoeding geregeld te zijn. De afspraken maken we samen met jou en jouw ouder/vertegenwoordiger.

We zien je graag verschijnen!

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 04-05-2021

Gestart in

2009

Aangesloten bij

 • Coƶperatie Boer en Zorg

Problematiek of beperking

 • NAH (niet aangeboren hersenletsell)
 • Burn-out / overspannen
 • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

 • Jongeren
 • Volwassenen

Soort zorg

 • Re-integratie
 • Dagbesteding

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding
 • Individuele begeleiding

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget
 • ZIN, Zorg in Natura

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Toegankelijkheid

 • Parkeerplaats voor invalide bezoekers
 • Wegen en paden rolstoelvriendelijk

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl