Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Welkom op onze site, wij zijn Michael en Josette Krans. Na jaren lang in de zorg te hebben gewerkt als begeleiders binnen de woongroep en dagbesteding vonden wij het tijd om voor ons zelf te gaan beginnen.

Wij houden van mensen die het fijn vinden hun dagbesteding intern en in de buitenlucht te genieten.

Voor ons is het niet belangrijk dat er gepresteerd moet worden met betrekking tot de werkzaamheden, maar dat iedereen voldaan terug komt van zijn of haar werk.

Met vriendelijke groet,

Michael en Josette Krans

Werk

De cliënten die bij de Rode Esdoorn dagbesteding genieten hebben een breed aanbod.

Er wordt dagbesteding geboden binnen de groenvoorziening, dieren (kinderboerderij) en houtbewerking en motortechniek/metaal ook hebben we sinds de winter van 2018 een houtkloof groep en is er begonnen met de bouw van een creativiteitslokaal.

Ook zal er dagbesteding geboden worden voor cliënten die het geen hele dag kunnen overzien. Voor deze mensen bieden we dagbesteding op maat en naar behoefte. Daarnaast zal er dagbesteding geboden worden binnen een nieuw op te richten theeschenkerij / huishoud service groep.

In de groenvoorziening is men hoofdzakelijk bezig met het onderhouden van het perceel rondom de boerderij met een originele engelse slingertuin..

In de winterperiode word er door de groenvoorziening gewerkt onder de kapschuur. Hier is men dan bezig met het zagen en kloven van hout. Gekloofd hout is deels voor de verkoop en deels voor eigen gebruik. Ook is er voldoende werk in het onderhoud van de originele slingertuin voor de boerderij.

Bij de afdeling houtbewerking worden vele meubelen gemaakt van steigerhout. Op de afdeling motortechniek/metaal is men bezig met scooters en het restaureren van oude bakfiets en dergelijke.

Bijzonderheden

Bij ons op de zorgboerderij bieden wij verschillende vormen van zorg. Wij bieden dagbesteding en arbeidstraining voor maximaal 9 dagdelen per week. De begeleiding van de zorgvragers op de zorgboedrij gebeurd meestal door ons zelf met een groep niveau 4 begeleiders.

Bij ons op de zorgboerderij is het belangrijk dat de sfeer uitstekend is en er gewerkt wordt, maar er toch ruimte, structuur en ontspanning is. Door de handen met elkaar uit de mouwen te steken in de buitenlucht en door het contact met planten, dieren, de aarde en de seizoenen komen mensen tot innerlijke rust en zelfvertrouwen.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2007

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl