Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Johan Wiltvank en Rian van Eijden. Met onze drie zonen wonen we sinds november 1992 aan de Molenwijk in Smilde.  Sinds oktober 2007 hebben we een kleinschalige zorgboerderij. We hebben beide werkervaring in de zorg.(gehandicaptenzorg en psychiatrie)

We zijn gestart in een stacaravan die dienst deed als kantine. Sinds 2010 is de werkschuur met kantine gereed (zie foto). Hierdoor is het mogelijk om 's winters activiteiten binnen te doen zoals bijvoorbeeld landhekken en vogelhuisjes maken, appeltaarten bakken en allerlei creatieve activiteiten.                Begin 2013 is de tuinschuur gereed gekomen.                          In 2014 is er een af te sluiten ruimte, de hoekschuur, beschikbaar gekomen. Alle gereedschap en de lockers van de deelnemers staan hier achter slot en grendel. Dit is ook de plek waar met olie gewerkt wordt bv fiets repareren, motor reviseren en kettingzaag onderhoud bv vijlen van de ketting.    In de oude kapschuur is het duivenhok gevestigd.                    Dan hebben we nog een schaapskooi met ooien en lammeren, daarachter een stal voor een drietal lakenvelders. In deze stal is ook veel werk te doen.                                                        In 2016 hebben we een winkeltje geopend; de spullen die de deelnemers maken worden hier verkocht. Daarnaast verkopen we cadeautjes, kunst en ambachtelijke producten gemaakt door bewoners uit Smilde en elders vandaan.                            Begin 2018 hebben we de oude plastic kas vervangen voor een glazen tuin kas. Zo creëren we werkplekken waar de alle deelnemers van de zorgboerderij zich prettig voelen.

Werk

De activiteiten die we bieden komen vooral voort uit het hebben van een boerderij met kippen, duiven, schapen en drie lakenvelders, een moestuin en boomgaard en buren met een grote tuin. Daarnaast doen we onderhoud van een stuk bos van 52 ha. in het dorp.

Naast het werk dat er gebeuren moet op een boerderij besteden we ook tijd aan creatieve activiteiten. We werken met hout, wol en allerlei ander materiaal
Je kunt ook je hobby bij ons uitoefenen bijvoorbeeld kippen fokken, een motor reviseren of je fiets repareren.

In 2016 hebben we de winkel geopend waar de deelnemers hun zelfgemaakte artikelen kunnen verkopen.

Bijzonderheden

kom kijken er is voor ieder wat wils.

fb eeckenhout winkel

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2006

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl