Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Zorgboerderij Fenna Heerd opende haar deuren in 2002, opgericht mede door de ouders van Fenna.

Fenna had het Rett syndroom en vroeg daardoor veel zorg. Het doel was een dagbesteding de realiseren, waarbij voldoende handen op de welkvloer aanwezig zijn om zo optimale zorg te leveren en om daarnaast de deelnemers een hele fijne dag te bezorgen, waarin respectvolle en liefdevolle begeleiding voorop staan. Voorts geven wij onze deelnemers het gevoel, dat ze heel belangrijk zijn en ''werk'' verrichten wat echt nodig is.

De dagbesteding is elke werkdag open van 9.00 tot 16.00 uur.

Alleen tijdens de kerstdagen is de Fenna Heerd 14 dagen gesloten.

Kleinschalige dagbesteding

De zorgboerderij biedt dagbesteding aan mensen met ernstige verstandelijke en/of fysieke beperkingen, die een WLZ indicatie hebben. De zorg wordt geboden in een veilige en vertrouwde omgeving waar waardering en respect voor elkaar centraal staan. De activiteiten zijn het voeren en verzorgen van de dieren. Er zijn 2 pony's, 2 varkens, 4 dwerggeiten en 4 cavia's.

Andere activiteiten zijn boodschappen doen, koken en bakken, knutselen, klusjes om het erf en de dierenschuur netjes te houden.

Voor elke deelnemer worden activiteiten gezocht, waar hij/zij de meeste voldoening aan beleeft. Het kan al heerlijk zijn om een cavia te knuffelen en te aaien of bij de varkens te zitten en te kijken hoe ze lekker in de modder wroeten. het genieten is een belangrijk onderdeel van de dagbesteding.

Verder komt er eens per 3 weken een muziektherapeut om de deelnemers op een andere manier uit de dagen. Eens in de 14 dagen komt een activiteiten begeleidster, die op het educatieve vlak de deelnemers wil inspirenen. Voor de deelnemers, die het fijn vinden of zich dan beter kunnen ontspannen, behoort een voetmassage tot de mogelijkheden. De seizoenen zijn de leidraad voor verschillende activiteiten.

In de zomerperiode genieten van de oogstwerkzaamheden op het land, want naast de Fenna Heerd is er een functionerend akkerbouwbedrijf, wat de nodige bedrijvigheid en gezelligheid geeft. In de herfst het zoeken van de appels, de pruimen etc. voer voor de dieren, maar je kunt er ook jam of appelaart van maken.

Persoonlijke Zorg op Maat

Om persoonlijke zorg op maat te kunnen bieden, zijn er genoeg haden op de werkvloer nodig.

Fenna Heerd werkt altijd met meerdere begeleiders op de groep. Een begeleider op 2 tot 3 deelnemers is normaal op de Fenna Heerd. Desnoods kunnen wij gedurende de dag een op een begeleiding bieden bijv. om te douchen, voor de toiletgang, het verschonen, hulp tijdens de maaltijd etc.

Met ouders/verzorgers worden afspraken gemaakt wat de wensen zijn. Er wordt een zorgplan geschreven en jaarlijks wordt dit geeavuleerd samen met de ouders/verzorgers om zo optimaal mogelijk de zorg af te stemmen.

Er is altijd gekwalificeerde begeleiding op de werkvloer.

Fenna Heerd is aangesloten bij de Federatie landbouw en Zorg en hanteert het kwaliteitsysteem. Er is een ouderraad en een klachtenregeling. Het contact met ouders/verzorgers is belangrijk en een aantal keren per jaar zijn er avonden/middagen waar ouders elkaar ontmoeten en inspraak hebben. Voor Fenna Heerd is dit zeer waardevol. Wij willen er samen met ouders/verzorgers zijn voor onze deelnemers.

De financiering vindt plaats uit het Persoonsgebonden Budget.

 

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 11-04-2024

Gestart in

2002

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • Lichamelijke beperking

Leeftijd

 • Jongeren
 • Volwassenen

Soort zorg

 • Dagbesteding

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding

Activiteiten

 • Verzorging dieren
 • Akkerbouw
 • Koken
 • Klussen/onderhoud
 • Creatief

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Toegankelijkheid

 • Toilet, douche en/of kleedruimte rolstoeltoegankelijk
 • Wegen en paden rolstoelvriendelijk

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer

Klachtenreglement

Download document

Open dag

Open dag 2024

OPEN DAG FENNA HEERD EN KORENGASTVRIJ OP HEMELVAARTSDAG 9 MEI 2024.   KOMT ALLEN, GENIETEN, PROEVEN, KUNST BEKIJKEN, INFORMATIEVE RONDLEIDINGEN.   Op 9 mei zet de Fenna Heerd  samen met KorenGastvrij als vanouds de deuren open op Hemelvaartsdag. Op andere locaties in het dorp Noordbroek zijn de deuren ook open. Dit evenement heet Noordbroek beleeft en wij doen daar graag aan mee. Start de dag bij ons, hier kan geparkeerd worden en vervolgens gaat men met een busje of huifkar naar de andere locaties. U kunt de hele dag doorbrengen in ons mooie Noordbroek.eerd als vanouds de deuren open en is iedereen welkomeH We hopen veel deelnemers, ouders, donateurs en andere belangstellenden te ontvangen. In de Fenna Heerd worden rondleidingen gegeven en is er een film, waarop de dagelijkse activiteiten in beeld zijn gebracht. KorenGastvrij heeft haar theehuis deze dag open en wij verwennen u graag met kop thee of koffie en diverse zelfgebakken lekkernijen. Voor een kop thee of koffie en wat lekkers er bij bent u 5 euro kwijt. U kunt dan heerlijk zitten in de Victoriaanse kas of op een van de vele terrassen of mocht het geen mooi weer zijn gezellig in de stookhut. Intussen kunt u genieten van verschillende exposities in de tuin. Corine Deddens, glaskunstenares uit Winschoten heeft verschillende objecten in de tuin gezet, evenals Albert Jan Rouwkema uit Hoogezand, houtkunstenaar. Maike van der Kooi, schilderes, heeft haar atelier opengesteld. Zij ontvangt u daar en er is een kleine expositie boven. En voor de kinderen is er een heuse speurtocht. Rond onze boerderij vliegen  s avonds bij zonsondergang vele vleermuizen. Bij de nieuwbouw is erg goed rekening gehouden met deze kleine medebewoners . Zowel in de voorste als achterste spouw van de woning is speciaal materiaal aangebracht, waar zij goed aan kunnen hangen. Door kleine spleetjes tussen de stenen kunnen ze naar binnen. Mooi toch! Voor de kinderen zijn er speciale grote vleermuizen geplaatst, zoek ze allemaal!! Het aantal zet je in het vakje op de kaart, die je bij het eerste adres uitgereikt krijgt. Als je alle locaties hebt gehad en alle opdrachten hebt gedaan, kun je hem weer inleveren. En  uit alle goed oplossingen gaan we een prijs verloten, een knuffelvleermuis! Doe je best. Hebben jullie zin in onze open dag? Kom dan op Hemelvaartsdag bij ons op bezoek! De dag begint om 10 uur en duurt tot 17 uur.

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl