Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Frank en Coby Paul. Sinds 1 mei 2019 zijn wij de nieuwe zorgboeren van Zorgboerderij Het Gewone Huis' in Hendrik-Ido-Ambacht. 

Onze Zorgboerderij is aangesloten bij Stichting Zorgboeren Zuid-Holland.

Werk

Wat kunt u bij ons op de zorgboerderij verwachten?

Het verschil met de vele andere zorgboerderijen is dat wij geen veeteelt of akkerbouwbedrijf zijn. Wij hebben hier een andere invulling aan gegeven. Wij hebben verschillende soorten kleinvee, een moestuin, een kweekkas. Van alles wat maar in een beperkt aantal. Dit is overzichtelijk voor zowel de deelnemers als voor ons zelf.

Het kleinvee bestaat uit konijnen, kippen, eenden, vogels in de buiten volière. Deze dieren vragen iedere dag weer hun verzorging. De verzorging voor de dieren wordt door de deelnemers gedaan. Deze verzorging bestaat onder andere uit de dieren eten en drinken geven, de hokken schoonmaken en de dieren persoonlijke aandacht geven.

Daarnaast hebben we een moestuin en een kweekkas waar groente en fruit in gekweekt wordt. De deelnemer schoffelt de tuin, verzorgd de groente en het fruit. Naast groente en fruit is er ook een siertuin waar oudere de plantjes verzorgen.

Vanaf september 2019 bieden wij respijtzorg aan in samenwerking met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Dit houdt in, dat mensen uit Hendrik-Ido-Ambacht op de maandag naar de zorgboerderij kunnen komen, bijv. als de mantelzorger een dagje weg kan, maar de client kan niet alleen blijven, een mantelzorger die even op adem wil komen of het wachten op een indicatie, voordat met dagbesteding begonnen kan worden. Bel gerust voor meer informatie, ls u meer wil weten over deze vorm van dagbesteding.

Bijzonderheden

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2013

Aangesloten bij

  • Stichting Zorgboeren Zuid-Holland

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl