Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Zorgboerderij het Leeuwenhart is in 2012 opgericht.
Annabel is de zorgboerin en zij is 39 jaar. Het team Leeuwenhart bestaat uit jonge vrolijke mensen. We zijn erg gericht op een positieve benadering en kijken naar wat kan en lukt. 

Naast HBO Culturele Maatschappelijke Vorming heeft Annabel ook een opleiding EAP en EAL gevolgd bij EAGALA. Dit is een opleiding voor Equine Assisted Psychotherapy en Equine Assisted Learning - Oftewel therapie met behulp van paarden. Deze kennis zet zij ook in bij het begeleiden van jongeren en jongvolwassenen. Niet oordelen en leren door zelf iets te doen en ervaren wat werkt zijn 2 belangrijke dingen die ik tijdens mijn opleidingen geleerd heb.
Op de manege wonen 3 honden, een aantal paarden en pony's en waar we de jongeren en jongvolwassenen die bij ons komen voor begeleiding en dagbesteding elke dag ontzettend blij van worden.

Wij hebben op de Rheezerveenseweg 6 een heerlijke rustige manege aan de rand van het bos. We werken met de paarden en pony's in de bak of lekker in het weiland aan persoonlijke doelen maar we werken ook vaak zonder dieren of met sport of wat de deelnemer maar aanspreekt om tot resultaat te komen. We kijken heel erg naar wat voor de deelnemer werkt. Iedereen heeft talenten en vind bepaalde dingen leuk om te doen dus daar gaan we samen naar op zoek. Het is er heerlijk rustig en de deelnemers kunnen hier even echt op adem en tot rust komen. 

Iedereen komt met een doel. Aan dat doel kunnen we samen op jou tempo gaan werken. Wij vinden plezier hebben en genieten heel belangrijk. 

Het is voor ons ook belangrijk dat je je welkom voelt. Dat je mag zijn wie je bent. 

 

Werk

Afhankelijk van de doelen van de deelnemer gaan we kijken welke vorm van begeleiding het beste zou passen. Wij bieden voornamelijk individuele begeleiding en dagbesteding voor jongeren en jongvolwassenen aan. Ook logeerweekenden zullen op deze nieuwe locatie aangeboden worden. Ook de logeerweekenden zijn voor jongeren die individuele aandacht nodig hebben. Hiernaast gaan we ook zomerkampen organiseren.

Je kunt bij ons vanalles doen en leren. Voor iedereen is er wel iets wat hij/zij leuk vind. Buiten zijn er natuurlijk de dieren waar je mee kunt werken en die verzorgd moeten worden. Ook binnen en in de manege  is er veel te doen. je kunt als je dat leuk vind een boekje lezen, spelletjes doen of iets bakken. We gaan ook houtbewerken en meubeltjes opknappen en verkopen. Er is een grote moestuin en we willen soms open gaan voor publiek met lekker eten.  Iedereen heeft wel een talent en wij vinden het leuk om die talenten te gebruiken.

Soms is even ontspannen ook heel lekker dus niets doen kan ook wanneer je daar behoefte aan hebt.

Het gaat er om dat jij je goed voelt. Iedereen mag zijn wie hij/zij is en plezier maken vinden wij heel erg belangrijk. Als je je goed voelt gaat alles makkelijker.

Iedereen is welkom.

 

Bijzonderheden

Iedereen die nieuwsgierig is of meer wil weten is welkom voor ee kennismaking op onze mooie locatie op de Rheezerveenseweg 6, 7796 HN Heemserveen. I.v.m. de privacy van de deelnemers kan de locatie alleen op afspraak bezocht worden. 

Als je vragen hebt of meer wil weten neem even contact met Annabel Buissink 06-41282337 

enable.paarden@gmail.com

of via de website:www.enable-paarden.com

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 13-04-2021

Gestart in

2012

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Overijsel

Problematiek of beperking

  • Verstandelijke beperking

Leeftijd

  • Kinderen

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl