Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Een gezellige ‘groene’ zorgboerderij voor kinderen

Zorgboerderij Het Speelhuis is een gezellige groene opvang(zorg)plek voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar met een speciale zorgvraag. Onze verbouwde boerderij staat op een prachtige locatie in een natuurrijke omgeving. We hebben veel ruimte zowel binnen als buiten.

De zorgboerderij is onderdeel van ons kindercentrum. Naast de zorgboerderij voor kinderen, die bij het opgroeien wat extra begeleiding nodig hebben, bieden we ook dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar. We zijn in het bezit van het kwaliteitsmerk ‘Groene Kinderopvang’.

Leuke en leervolle activiteiten

Het Speelhuis is een gezellige zorgboerderij. We vinden het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt. Er worden veel leuke activiteiten aangeboden, zowel binnen als buiten.

We hebben een mooie natuurspeeltuin waarin we hutten kunnen bouwen, in de bosjes kunnen spelen, kunnen racen op skelters of springen over de sloot….. We zijn gek op dieren en hebben pony’s, schapen, geiten, kippen, konijnen, een poes en een vijver vol vissen.

Professionele zorg in huiselijke sfeer

Bij onze zorgboerderij bieden we professionele zorg aan in huiselijke sfeer. Dit bestaat uit groepsbegeleiding in de vorm van dagbesteding en logeeropvang. Met een klein team bieden we de juiste persoonlijke begeleiding aan de kinderen. Dit alles in een veilige en sfeervolle omgeving. We vinden het belangrijk om rekening te houden met de specifieke begeleidingsvraag van de kinderen en te kijken naar de mogelijkheden die er zijn.

Wilt u ook eens de sfeer komen proeven? Maak dan vrijblijvend een afspraak via de e-mail zorgboerderijhetspeelhuis@outlook.com of bel met telefoonnummer 06-14422675

Werk

Doelstelling

Onze doelstelling is het aanbieden van verantwoorde zorg en begeleiding in huiselijke sfeer aan kinderen van 4 t/m 12 jaar met een speciale zorgvraag. Bijvoorbeeld, ADHD, een licht verstandelijke beperking of ASS problematiek.

Onze zorgboerderij staat in een prachtige landelijke omgeving, vlak bij het dorp Borger. Er is voldoende ruimte in en om de boerderij en dat geeft een ieder de mogelijkheid tot rust te komen. Op de boerderij is van alles te doen. De dieren moeten verzorgd worden en het erf moet netjes blijven. Ook in de boerderij is er genoeg te doen. Samen proberen we de klussen te klaren. Maar er is ook veel tijd om te spelen in onze natuurspeeltuin en binnen in de gezellige boerderij!

We proberen de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling, rekening houdend met hun eigen mogelijkheden. Dit doen we door spelenderwijs ontwikkelingsgerichte activiteiten aan te bieden. Door een persoonlijke benadering en een gestructureerd dagprogramma kunnen we de kinderen een overzichtelijk en veilige plek aanbieden. De omgeving en de sfeer van onze boerderij spelen hierbij een belangrijke rol. De rust en de vrijheid die onze locatie uitstraalt, zorgt ervoor dat de kinderen zich fijn voelen als ze bij Het Speelhuis zijn. Respect voor elkaar en de omgeving vinden we belangrijk. Samen verzorgen we de dieren en de omgeving van de boerderij.

Begeleiding

Onze zorgboerderij werkt met een klein vast team. Dit geeft de kinderen een vertrouwd en veilig gevoel. De begeleiding die we bieden proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag van de kinderen. We streven naar een basishouding van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Aansluiten bij de mogelijkheden van een kind werkt motiverend.

We proberen onze kwaliteiten, rust en kennis over te brengen op de kinderen. Dit biedt de kinderen voldoende vertrouwen en veiligheid om samen activiteiten te ondernemen. Zo kan het kind zichzelf ontplooien.

Bijzonderheden

We vinden het belangrijk om veel dingen te overleggen met de ouders/verzorgers. Heeft u wensen of vragen, dan horen we dit graag.

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 13-03-2023

Gestart in

2012

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • Psychische, sociaal-psychische of (ex)psychiatrische beperking
 • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

 • Kinderen

Soort zorg

 • Dagbesteding
 • Logeren
 • Vakantie- en weekendopvang

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding

Activiteiten

 • Groenteteelt
 • Verzorging dieren
 • Koken
 • Creatief

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget
 • ZIN, Zorg in Natura

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer

Klachtenreglement

Download document

Privacyverklaring

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl