Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Zorgkwekerij Bloei biedt kleinschalige kleurrijke passende dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking van minimaal 18 jaar. De deelnemers van Zorgkwekerij Bloei worden hulpkwekers genoemd.

Zorgkwekerij Bloei heeft voornamelijk een arbeidsmatig karakter. De werkzaamheden/activiteiten worden verricht in het 'eigen stekkie', de Bloei-buitentuin, De Voortuin, en natuurlijk de orchideeënkwekerij NewCo Orchids. 
In de orchideeenkwekerij worden exclusieve orchideeën gekweekt en op maandag, dinsdag en donderdag is er gelegenheid voor klanten om orchideeën te kopen. Uiteraard wordt de klant door de hulpkweker geholpen.

Een onderdeel van Zorgkwekerij Bloei is het leer-werkbedrijf zodat de hulpkwekers 'leren wat werken is' en zo nodig ook door kunnen stromen naar regulier betaald werk.

Zo zijn er ook kippen, konijnen en poezen die dagelijks hun verzorging nodig hebben. Knuffelen met de dieren, is ook echt een vaste taak van de dag!

Voor mensen met een beperking heeft het werken bij onze Zorgkwekerij Bloei met kleurrijke bloemen en planten, binnen of buiten, een enorme positieve werking. Deelnemen aan de maatschappij, een deel zijn van een echt bedrijf, en daar binnen toch de gevraagde 'zorg' en ' aandacht' ontvangen. Deze kleinschalige passende dagbesteding is exclusief, net zoals de orchideeën en de hulpkwekers zelf!

Werk

Bijzonderheden

Bij Bloei draait het om groei! Niet alleen de bloemen en planten maar vooral de hulpkwekers groeien met zorg en persoonlijke aandacht in onze kleurrijke zorgkwekerij!

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2016

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Zuid-Holland

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl