Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Zorglandgoed Mirre

Voor als je wat hulp kan gebruiken

Zorglandgoed Mirre biedt persoonlijke hulp en een warme opvang voor jongeren met psychische, emotionele en psychiatrische problemen.

Wij combineren de omgeving en rust van een zorgboerderij met de warmte van een gezinshuis en bieden met onze therapeutische expertise vaak een alternatief voor de GGZ. Wij hebben ruime ervaring in het helpen van jongeren met autisme, (hoog)gevoeligheid, burn-out, PTSS, depressie, hechtingsproblematiek en eetproblemen.

Op Mirre komen regelmatig mensen die al veel geprobeerd hebben in de zorg, daardoor het vertrouwen wat kwijt zijn geraakt of niet meer geloven dat er ook hulp voor hen is. Zij kunnen net als de anderen in een liefdevolle en deskundige omgeving werken aan herstel.

Oprechte zorg

Bij ons staat alles in het teken van herstel. Je komt tijdelijk bij ons wonen, zodat jij en eventueel je ouders even tot rust kunnen komen en je je helemaal kunt richten op wat nu belangrijk is. Je komt in een groep met jongeren die soortgelijke dingen hebben meegemaakt en die je kunnen vertellen wat hen heeft geholpen om verder te komen. Er wordt een plan op maat gemaakt waarin wordt gekeken hoeveel rust, beweging, toezicht, begeleiding en therapie voor jou nodig is. Stap voor stap werk je zo aan herstel van vertrouwen, een beter zelfbeeld en toekomstperspectief. Je ouders worden zo nodig betrokken in het traject, maar krijgen alleen te horen wat jij wil.

Werk

Meer dan een zorgboerderij

Op Zorglandgoed Mirre kun je meehelpen in de biologische groentetuin, het landgoed helpen onderhouden en de dieren helpen verzorgen. Er is echter veel meer te doen. Er worden vele activiteiten georganiseerd, zoals zwemmen in een nabij zwembad, mountain-bike-fietsen, spelletjes doen, schilderen, muziek maken, voetballen en voor  het ontspannen zijn er filmavonden. Wij stemmen de activiteiten af op de aanwezige jongeren, volwassenen en gezinnen en bieden je zo de juiste mix van inspanning, ontspanning, leren en begeleiding. Staat jouw hobby of interesse er niet bij, dan kunnen we die misschien wel toevoegen.

Een aanpak op maat

Elk mens, elke situatie, elke klacht en elke aandoening is verschillend, daarom krijgt iedereen van ons begeleiding en een aanpak om maat, precies afgestemd op wat er nodig en mogelijk is. Je krijgt begeleiders die bij je passen en komt op dagen en tijden die aansluiten bij je behoefte en persoonlijke situatie. Daarbij werken we met individuele begeleiding. Waar nodig begeleiden we het gehele gezin.

Bijzonderheden

Zorglandgoed Mirre is gevestigd midden in de prachtige Drentse natuur tussen bossen, hunebedden en velden. De accommodatie en het grote terrein met moestuin, vuurplaatsen en stilteplekken biedt alle ruimte om leuke dingen te ondernemen en helemaal tot jezelf te komen.

Bossen

Zorglandgoed Mirre is gevestigd in Valthe, even ten noorden van de stad Emmen. Mirre ligt op de Drentse Hondsrug. In dit glooiende landschap van bossen, velden, oude eikenwallen en boerderijen heerst een rust die je bijna nergens meer in Nederland tegenkomt. Mirre zelf ligt aan een zandweg, die gedeeltelijk geplaveid is met zwerfkeien, wat ervoor zorgt dat verkeer geen stoorzender is.

Prachtig terrein

Het terrein van Mirre zelf is ideaal om tot rust te komen. Er zijn velden met bloemen en paden om er tussendoor te lopen. Gras om op te spelen of te liggen en er is een prachtige groentetuin, die volgens permacultuur-principes is opgezet. Een heerlijke plek om tot jezelf te komen en aan jezelf te werken.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2008

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl