Zorgtuin Bingelrade

Wie zijn we?

Zorgtuin Bingelrade is ontstaan door de unieke combinatie van kennis, ervaring, de fantastische mogelijkheden van onze tuinen en de wil om mensen met een zorg- en ondersteuningsvraag een veilige, vertrouwde, stimulerende werkplek te bieden.
Wij zijn Tineke Termeulen en Hans de Bruin. Tineke heeft gewerkt  in een bloemenwinkel, tuincentrum en de arbeidstherapie van een psychiatrisch ziekenhuis, Hans bij een tuincentrum en hoveniersbedrijf. Sinds 1992 is ons hoveniersbedrijf gevestigd in Bingelrade.

Verschillende tuinen, die onze liefde en passie voor het hovenierswerk laten zien, ons huis, werkruimten staan op zo'n 5000 m2. Het hele terrein is rustig gelegen en groen.


Het werk

Tuinwerkzaamheden zijn gevarieerd en worden mede bepaald door de verschillende seizoenen en weersomstandigheden. Genietend van de groene en rustige omgeving schoffelen en wieden we in de siertuinen. In de groente- en kruidentuin oogsten we na zaaien en verzorgen sla, kool, bonen, aardbeien en nog veel meer. Kippen, vogels, konijnen en vissen vragen onze dagelijkse zorg.

In de winter en met slecht weer gaan we o.a. tuinmeubelen opknappen, voederplanken maken, gereedschap schoonmaken, houtstammen kloven en worden creatieve activiteiten aangeboden.


En verder....

Bewust kiezen we voor een kleinschalige opzet. We richten ons niet op één doelgroep, maar kijken of we aan de hulpvraag van het individu kunnen voldoen. Rekening houdend met iemands beperkingen kunnen we optimaal inspelen op de persoonlijke wensen en mogelijkheden. We bieden dagbesteding, arbeidsoriëntatie en -training in de zorgtuin en stageplaatsen in ons hoveniersbedrijf.

Wij werken samen met een klein re-integratiebureau.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.