Terug naar Actueel
  • Zorgboeren

De Academie Landbouw en Zorg werd 7 oktober gelanceerd. Hier vinden zorgboeren en hun medewerkers allerlei opleidingen op MBO en HBO niveau. Het gaat om e-learning, gemengd leren, online leren en fysieke cursussen.

De academie is opgericht voor de zorgboeren en hun medewerkers, samen met de regionale organisaties. Zij zijn vertegenwoordigd in de commissie scholing, met wie de inhoud van de opleidingen wordt bepaald. Samen proberen we een volledig en kwalitatief aanbod van scholing aan te bieden, maar zonder winstbejag. Het aanbod zal in het geval van fysieke cursussen regionaal worden aangeboden. Wij streven ernaar om alle cursussen op maximaal één uur rijden voor de zorgboeren aan te bieden. Als je tips hebt of opleidingen mist, kan je dit altijd aan ons doorgeven. Bezoek af en toe de site van de academie voor de nieuwste opleidingen, vanaf nu zullen er iedere maand nieuwe opleidingen bijkomen.

Hier zie je het overzicht van oktober . Dit overzicht kan je doorsturen naar je medewerkers. Op de dag van 7 oktober kregen alle bij de Federatie aangesloten zorgboeren een mail met een inloglink. Zij kunnen zich met korting inschrijven voor de opleidingen. Medewerkers van de zorgboerderijen kunnen zich koppelen aan hun werkgever (de zorgboerderij dus) en hierdoor met  korting deelnemen aan cursussen.

Als aangesloten zorgboer kun je via de website met het bij de federatie bekende mailadres een account aanmaken op het scherm ‘inloggen’ met de knop ‘wachtwoord vergeten’.  Medewerkers maken een account aan als zij zich inschrijven. De hele uitleg over de werking van de site kan je vinden onder het kopje ‘zo werkt het’.

Secretariaat

De Academie Landbouw en Zorg wordt ondersteund door een eigen secretariaat met Felice Zwietenberg en Marion Woltering. Zij zijn te bereiken via info@zorgboerenacademie.nl. Zij stellen zich hierbij aan jullie voor:

Felice Zwietering

felice zwietering portretIk ben Felice Zwietering, al ruim 30 jaar ZZP-er secretariaat en administratie. Ik werk op kantoor bij verschillende zorgboeren in het noorden en midden van het land. Ik heb de laatste 4 jaar het secretariaat van de scholingen van BEZINN verzorgd. Samen met Marion doe ik nu het secretariaat van de nieuwe Academie. Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor studenten, docenten en opleidingslocaties.

Het leuke van mijn werk vind ik dat ik mijn ervaring en kwaliteiten dagelijks kan inzetten om van alles te regelen en op te lossen. Ik ben door mijn werk bij verschillende zorgboeren de scholingen een beetje ‘ingerold’. Door de corona ben ik zelf ook in de zorg ingezet en heb ik de andere kant van de scholingen meegemaakt, wat weer heel goed aansluit bij inzicht in vraag en aanbod en inhoud van de scholingen.

Marion Wolters

marion wolters portretMarion Wolters: “Sinds juli ben ik onderdeel van het secretariaat van de Academie Landbouw en Zorg. Ik ben 56 jaar en woon met mijn man Bertil en hond Floris in Coevorden. Wij hebben samen 4 kinderen die inmiddels hun eigen weg gaan; ik zelf heb 2 prachtige dochters van 21 en 25 jaar.

Toen ik op 21 jarige leeftijd mijn Opleiding tot Kleuterleidster gevolgd door de PABO had afgerond, was er nagenoeg geen werk in het onderwijs. Daarom heb ik direct een switch gemaakt en ben gestart met een opleiding tot directiesecretaresse. Vanaf dat moment heb ik eigenlijk altijd gewerkt in het bedrijfsleven en ben me bij blijven scholen in de avonduren. Ik gewerkt als officemanager, marketing manager, medewerker sales support etc.

Ik vind het naast mijn werk bij de Academie, heerlijk om met de hond te wandelen, of gezellig te lunchen of borrelen met één van mijn dochters. Het beste van 2 werelden kun je wel zeggen.”