Terug naar Actueel
  • Zorgboeren

Meraki, leer- en ontwikkelomgeving voor hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen, heeft het initiatief genomen om de circa 20.000 thuiszitters in Nederland in het licht te zetten. Ze nodigen iedereen uit op dinsdag 19 december om samen 20.000 kaarsjes aan te steken. Dit doen ze om 19:30u tijdens het Feest van het Licht op Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2 te Heilig Landstichting (nabij Nijmegen).

De initiatiefnemers zijn Nadine Mooren en Michael Stawinski, oprichters van Meraki. Michael: “Graag nodigen we iedereen die zich betrokken voelt bij deze kinderen van harte uit om langs te komen en mee de kaarsen aan te komen steken. (Voormalig) thuiszitters, ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s, verzorgers, professionals en ieder ander die er graag bij aanwezig wil zijn.

Je kunt je aanmelden via de site www.thuiszittersinhetlicht.nl. Na aanmelding kun je op 19 december vanaf 19:30 gratis het museumpark op om bij de actie aanwezig te zijn. Indien je in het bezit bent van een museumjaarkaart vragen we je om deze mee te brengen en te laten scannen. Uiteraard kun je ook eerder naar het park komen om het Feest van het Licht te bezoeken. In dat geval gelden de reguliere entreeprijzen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Orientalis: www.museumparkorientalis.nl

We willen met deze actie stilstaan bij alle thuiszitters en de zee van licht die ze de wereld in brengen. Deze avond is bedoeld om elkaar te ontmoeten, te inspireren en met elkaar te verbinden.

Misschien wil je graag de thuiszitters in het licht zetten, maar kun je niet aanwezig zijn bij de actie op het museumpark Orientalis. Dan kun je op dinsdag 19 december om 19:30u zelf een kaarsje aansteken. Op deze manier kunnen we door heel Nederland (en misschien zelfs buiten onze landsgrenzen) met elkaar verbinden. Deel gerust je foto of video via Instagram met @thuiszitters.in.het.licht of stuur het per mail naar info@thuiszittersinhetlicht.nl

20.000 thuiszitters. 20.000 verhalen. Op de site kunnen verhalen van thuiszitters gedeeld en gelezen worden. Ben jij een thuiszitter of ouders, verzorger of begeleider van? Dan nodigen we je uit om je verhaal (anoniem) te delen op www.thuiszittersinhetlicht.nl. Op deze manier kunnen we de thuiszitters een gezicht geven.

Voor de actie zijn de organisatoren nog opzoek naar enkele middelen. Denk hierbij aan financiën voor de kaarsen en aanstekers. Ook zoeken we mensen die willen helpen op de avond met opbouwen, begeleiden en afbreken. Mensen die tijdens de actie willen spreken of optreden, en mensen die foto’s en/of video’s willen maken. Daarnaast staan we open voor ideeën. Wil je helpen of heb je een leuk idee? Neem dan contact op.”