Terug naar Actueel
  • Zorgboeren

Een geheel rookvrije zorg in 2030. Dat is de uitdaging die wij met z’n allen hebben volgens het Nationale Preventieakkoord. Roken is niet gezond, dat weten we. Toch roken nog steeds veel mensen, en zeker ook veel van onze cliënten! Wij zijn gevraagd om mee te doen aan een programma om de volgende generatie rookvrij te maken. Jullie gaan daar nog meer van horen, maar we willen nu alvast aandacht vragen voor het Congres (Niet) roken in de zorg op 30 november. Het congres wordt georganiseerd door: Trimbos-instituut, RookStopZorg, NFU, NVZ, de Nederlandse ggz, VKN, ActiZ, VGN, BVKZ en de Federatie Landbouw en Zorg.
Gelukkig zijn veel zorgorganisaties al aan de slag om rookvrij te worden, maar het is nog niet genoeg. We hebben een cultuuromslag nodig. Dit congres is er om je te inspireren met succesvolle praktijkvoorbeelden, te leren hoe je rookvrije zorg bespreekt met je team en zelf te oefenen met een stopadvies en een simpele doorverwijzing.
De opening en afsluiting van de dag zijn plenair, maar het dagprogramma stel je zelf samen op basis van jouw behoefte. Zo haal jij het meeste uit de dag en kun je vol inspiratie en motivatie naar huis. Klaar om het verschil te gaan maken in jouw zorgorganisatie.
Van verpleegkundigen tot zorgbestuurders, alle zorgprofessionals zijn welkom. Er worden diverse accreditatie punten aangevraagd, waaronder de V&VN en SKJ. De workshops variëren van beleidsmatige tot praktische onderwerpen, want een rookvrije zorg kunnen we alleen samen bereiken. Bekijk hier hier het volledige programma en meld je aan via deze link.