Terug naar Actueel
  • Zorgboeren

Bedrijven moeten ieder jaar hun ladders en trappen laten keuren volgens de NEN2484 richtlijn en hun elektrische apparaten volgens de NEN3140 PIA richtlijn. Hiervoor huren ook zorgboerderijen vaak iemand in. Dit kost algauw 600 euro. Om die kosten te verminderen, biedt de Academie een eendaagse cursus Keurmeester volgens de NEN-normen aan.
Deze kost 350 euro voor aangesloten zorgboeren en is drie jaar geldig. Het meetapparaat dat nodig is voor het keuren van elektrische gereedschappen kost circa € 600, maar kan gedeeld worden met andere zorgboeren. Ook kan de keurende persoon meerdere locaties bezoeken. Met een beetje geluk is er met een paar uur tijdsinvestering enkele honderden euro’s per jaar te besparen.
’t Web organiseert de cursus in opdracht van de Academie. Anouk Hafkamp heeft het geregeld. “Het is toch zonde om ieder jaar een berg geld en ook nog tijd kwijt te zijn voor iets wat je zelf ook kunt?”
De cursus wordt gegeven op 22 november van 8.30-16.30 uur in Hoogeveen. Hiermee halen deelnemers beide accreditaties (NEN 2484 en NEN 3140 PIA). Handig is het om enig technisch inzicht te hebben. Organisator van ’t Web Dani Westerbeek: “Je hoeft geen hogere technische school te hebben gehad, maar ik zou wel iemand op cursus sturen die het interessant vindt.”
Cursisten krijgen behalve de accreditatie ook een format voor een logboek waar ze hun bevindingen in kunnen bijhouden, op een manier die aan de wet voldoet. Docent Henk Viel begeleidt de cursus.