Terug naar Actueel

Johannette van Oene van zorgboerderij Benjamin uit Wezep deed dit jaar mee met de dialoogsessie rond het jaarverslag. “Ik kreeg dit jaar het commentaar dat mijn jaarverslag wel erg kort bondig en zakelijk was. Dat makte me nieuwsgierig naar hoe anderen dat doen. Je kunt elkaars jaarverslag online lezen, maar als er geen deadline op zit dan komt het er niet van, dus gaf ik me op voor de dialoogsessie.

In het verleden waren we HKZ gecertificeerd. Daar heeft het jaarverslag als insteek dat je aantoont dat je voldoet aan de kwaliteitscyclus, maar is verdere onderbouwing niet nodig. Dat was ik dus gewend. Daarbij ben ik van mezelf geen schrijver. Bij Kwaliteit laat je zien! Is het wel de bedoeling dat je ook het hoe en waarom omschrijft. Dat is wel leuk, want het zet je tot nadenken. Veel dingen vind je zo normaal dat je het niet opschrijft. Het is niet dat ik nu ik erover nadenk het dan heel anders ga doen, maar ik ben me wel bewust van waarom ik de dingen zo doe.

Ook heb ik ideeén gelezen van anderen, die we ook op onze zorgboerderij willen gaan invoeren. Zo las ik over een zorgboerderij waar jaarlijks ouders en verzorgers een keer komen voor een gezamenlijke maaltijd. Dat lijkt mij ook wel wat. Ook las ik dat een collega ter voorbereiding van een evaluatiemoment met een deelnemer ook het evaluatieverslag van het jaar ervoor opstuurt. Dat is ook een goed idee wat ik meeneem.

Volgend jaar ga ik me zeker weer opgeven voor de dialoogsessie, als ik op de geplande datum kan. Het helpt me om te reflecteren.”