Terug naar Actueel
  • Zorgboeren

Laura Meyer (35) gaat de Federatie versterken op het gebied van projectondersteuning. Ze heeft Culturele Maatschappelijke Vorming (dat heet inmiddels Social Work) gestudeerd en jaren horeca-ervaring, de laatste jaren als mede-eigenaar van verschillende restaurants. Ze woont en werkt met haar partner in Wijk bij Duurstede en is parttime bonusmama van drie kinderen. Ze houdt van aanpakken, van zorglandbouw én van een degelijke administratie.

“Ik maak nu altijd de planningen en doe de inkoop en de administratie. Mijn vorige horeca-zaken waren wat sjiekere restaurants. Dat was een mooie culinaire uitdaging. Nu hebben mijn partner en ik een restaurant waar vooral dagjesmensen een snelle hap komen halen. Dat is meer topsport.

Ik vind het leuk om bij de Federatie te gaan werken, omdat het team en de ondernemers allemaal mensen zijn zoals ik: met de schouders eronder. Ook heb ik een zwak voor zorglandbouw. Vanaf mijn studietijd werkte ik er in weekenden en vakanties. Het is mooi om te zien wat een boerderij-omgeving met mensen doet. Misschien kom ik zelf ook nog eens op een boerderij te wonen.”

Laura vindt het leuk om met innovatie en projecten aan de slag te gaan. “Het is een uitdaging om opnieuw te kijken naar het zorgprobleem dat we met zijn allen hebben.”

Laura heeft een paard op een pensionplek staan en een opleiding tot paardencoach op zak. “Misschien ga ik daar in de toekomst nog eens iets mee doen.” Voorlopig is het Federatieteam echter blij dat Laura bijspringt op de vele projecten die op stapel staan, zoals de Open dag op 1 juni en de Dag van de zorglandbouw in het najaar.