Terug naar Actueel
  • Zorgboeren

Het einde van het jaar nadert, en dus ook de jaarverslagen tijd voor zorgboeren met het keurmerk Kwaliteit laat je zien!. Sommige zorgboeren beginnen er pas aan als de deadline nadert, anderen beginnen al in december en zijn dan sneller klaar. Niet alleen omdat de gebeurtenissen van het afgelopen jaar nog beter in het hoofd zit, ook omdat de eerste lichting jaarverslagen sneller wordt beoordeeld. De stapel is dan nog leeg.

Je mag aan het jaarverslag beginnen zodra er geen zorg meer wordt verleend. Dat betekent in de praktijk voor sommigen al aan het begin van de kerstvakantie.

Carin Stokvis van zorgboerderij De Lachende Geit had haar jaarverslag vorig jaar op 22 december al ingediend en kreeg hem op 27 december goedgekeurd terug. “Dat heb ik te danken aan een vrijwilligster die me erbij helpt. We gaan aan het eind van het jaar altijd even lunchen en nemen dan de bijzonderheden door. Ze stelt me allerlei vragen. Ik krijg dan huiswerk mee om het allemaal uit te schrijven en te overdenken. De KwApp helpt er ook bij.

Samen zorgt het dat ik dan eind van het jaar, als de zorgboerderij dicht is, zo hup het jaarverslag af heb. Een heerlijk gevoel, zeker als ik het vergelijk met een aantal jaren terug. Toen moest ik me er ’s avonds en ’s weekend toe zetten. Onder werktijd kon ik er niet goed voor gaan zitten of allerlei andere dingen bleven liggen.”

Carin heeft ook nog een goede tip ten aanzien van het cliënttevredenheidsonderzoek. “Daar beginnen we steevast in het nieuwe jaar mee. Mensen zijn dan vaak goed uitgerust en zin in het nieuwe jaar.”

Wil je ook deze last nog voor de kerst van je schouders? Pak dan ook nu alvast de KwApp erbij en ga aan de slag!

Zie ook de webinars voor het maken van het Jaraverslag georganiseerd door het Kwaliteitseurmerk Kwaliteit laat je zien! in de Academie Landbouw en Zorg.