Terug naar Actueel
  • Zorgboeren

Half november hebben zorgboeren, die mensen met dementie begeleiden, een vragenlijst toegestuurd gekregen. Elbert Lindhout van zorgboerderij De Waardetuin doet dit onderzoek in het kader van zijn opleiding tot hbo-verpleegkunde. Het betreft een afstudeeronderzoek met als doel een zorginnovatie te implementeren.

Het onderzoek gaat over emoties bij mensen met dementie en dan met name hoe hier als zorgboer, medewerker of vrijwilliger goed mee om te gaan. Jullie zullen dit vaak tegenkomen op de boerderij. Hoe ga je hier goed mee om? Wat hebben jullie nodig?

Het zijn vragen waar Elbert een antwoord op zoekt doormiddel van deze vragenlijst. Dit onderzoek vindt plaats als onderdeel van zijn afstudeeropdracht met als uiteindelijk doel om een zorginnovatie te ontwikkelen die zorgboeren gaat helpen bij het omgaan met emoties van mensen met dementie.

Zie voor de video oproep van Elbert: https://youtu.be/S_9YvRbuckk

Heb je de uitnodiging van Elbert niet gekregen maar begeleid je wel mensen met dementie dan kun je via deze link de vragenlijst invullen: https://nl.surveymonkey.com/r/KVZDVFN

Deel dit ook met je medewerkers en vrijwilligers. De ervaringen van hen zijn ook belangrijk.

Namens Elbert hartelijk dank voor de medewerking!