Terug naar Actueel

De zorg is volop in beweging, en wij weten dat zorgboerderijen ook steeds weer nieuwe dingen verzinnen om de zorg nog beter te maken, en vooral om mensen nog beter te helpen mee te doen in de samenleving. De komende jaren willen wij als Federatie innovatieve ideeën op zorgboerderijen in beeld brengen, versterken en helpen verspreiden.
Ook in de gehandicaptenzorg speelt veel: discussies over de toekomst van dagbesteding zoals we dat nu kennen, hoe mensen te helpen om kansen rond school en werk te pakken, hoe mensen met een beperking meer mee kunnen doen in de samenleving, en hoe zij na hun 18e een eigen toekomst kunnen bouwen.
Hebben jullie innovatieve projecten waarin jullie dat soort dingen oppakken, laat het ons dan weten. Met jullie ideeën gaan wij kijken wat wij nu al kunnen doen, maar verkennen wij ook met enkele partners en financiers of wij pilots en projecten kunnen ondersteunen om zich verder te ontwikkelen en/of anderen te inspireren.

In verband met een acute kans voor samenwerking met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland ontvangen wij ideeën graag uiterlijk 13 mei. Deze kan worden gemaild aan anouk.hafkamp@zorgboeren.nl met een korte omschrijving van jullie project, naam van de contactpersoon en contactgegevens. Zie hier voor meer informatie.