Terug naar Actueel
  • Zorgboeren

De Onderwijsspecialisten is een bestuur voor scholen in het speciaal onderwijs. De scholen geven op 30 locaties in verschillende regio’s (Arnhem -Deventer/Zutphen – Doetinchem – Ede/Wageningen) onderwijs aan kinderen die op het basisonderwijs of voortgezet onderwijs zitten. Zij bieden kleinschalig onderwijs aan en werken samen met een flink aantal zorgpartners.

Marieke Hanekamp werkt voor hen als programmamanager. “We merken dat niet alle kinderen zich binnen onze schoolmuren optimaal kunnen ontwikkelen, om diverse redenen. Wanneer dit het geval is, zoeken we in nauw overleg met ouders en leerling naar een tijdelijke of langdurige plek in een groene omgeving waar de leerling wél op zijn plek is – want dat is waar het om gaat!”, zegt ze bevlogen.

“We kijken als organisatie ook vooruit en zien dan een grotere groep leerlingen voor wie een dergelijk onderwijszorgarrangement passend is. In ons ideale plaatje zouden we deze leerlingen een plek in een natuurlijke omgeving aanbieden, waar veel fysieke ruimte is, waar natuur is, waar veel praktische handelingen zowel buiten als binnen uitgevoerd kunnen worden en waar dieren zijn. Vanuit De Onderwijsspecialisten zouden we onderwijs kunnen brengen naar deze locatie en vanuit een zorgpartner zou er begeleiding kunnen worden geboden (dagbesteding). Daarom gaan we graag in gesprek met nog meer (toekomstige) zorgboerderijen in bovenstaande regio’s die open staan om samen te onderzoeken of onze leerlingen op hun locatie tot bloei zouden kunnen komen”. Heb je interesse om mee te denken? Neem dan contact op met Marieke Hanekamp via m.hanekamp@onderwijsspecialisten.nl.