Terug naar Actueel

Jade Tuitert studeerde bij Saxion Toegepaste Psychologie en liep stage bij . Ze maakte als afstudeerscriptie het boek ‘Terug naar werk met NAH’. Er bleek veel vraag naar, dus liet ze er exemplaren bij drukken en maakte er een e-book van (€ 15,49). Inmiddels is het boek zo’n zestig keer verkocht.

Ze schreef het boek tijdens haar afstudeerstage voor Toegepaste Psychologie. “Ik kwam erachter dat zoiets nog niet bestond. Toen ik dat op LinkedIn meldde, namen er ineens zóveel mensen contact op. Zelfs een medewerker van de Hersenstichting." In het boek legt ze uit hoe je als jobcoach mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) weer naar werk begeleidt. Het goed doormaken van een rouwproces is er een belangrijk onderdeel in. Het is niet meer zoals vroeger.

De afstudeerstage bij Erve Bussink leverde haar een 9 als eindcijfer op. Inmiddels werkt Jade als consulent werk & coaching voor de Gemeente Zutphen en begeleidt mensen die in een bijstandsuitkering zitten terug naar werk met verschillende achtergronden. Zowel fysieke als psychische problemen komen voor, maar tot nu toe geen mensen met NAH. Mogelijk dat dit in de toekomst verandert, in elk geval weet Jade zeker dat de aanpak anders is en dat ze bij mensen met NAH onder andere goed naar het rouwproces kijkt, of dat wel goed is doorlopen.  Erve Bussink biedt wel nog steeds jobcoaching aan voor mensen met NAH, door werknemers die met Jade hun kennis hebben gedeeld. Zie ook het filmpje van Chris die via Erve Bussink weer aan het werk kwam. 

Lees het hele interview met Jade op de website van Saxion Foto: Thomas Busschers