Terug naar Actueel
  • Zorgboeren

Loop jij al tijden rond met een idee, initiatief of een aanpak voor gezinnen die buiten te boot vallen, om hen weer een plek te geven en zin te laten ervaren? Iets dat misschien nog nooit is gedaan, maar wel het proberen waard is? Dan nodigt de Eleven Floawers Foundation je uit om jouw idee met ons te delen. Wij zoeken naar innovatieve ideeën die inclusiviteit bevorderen én daarbij gebruik maken van een groene omgeving als onderdeel van het herstel. Hiervoor is € 60.000 beschikbaar (per project kun je maximaal een bijdrage van € 20.000 aanvragen). Van juni tot 30 september 2021 zien wij graag de projectvoorstellen tegemoet. Daarna beoordeelt een jury de aanvragen. In de jury zit ook een vertegenwoordiging namens de Federatie Landbouw en Zorg.

Er zijn al een aantal mooie inzendingen binnen. Zoals voorstellen voor groene uitjes voor mensen/gezinnen die op een flat in de stad wonen, Pop Up speelplekken in een grote stad, Sociaal tuinieren (opknappen van tuinen van mensen die dat zelf niet (meer) kunnen), en het creëren van groene ontmoetingsplekken. De Eleven Floawers Foundation nodigt ook nadrukkelijk zorgboeren uit om mee te doen met deze wedstrijd. Een voorbeeld activiteit kan zijn om de groene ruimte toegankelijk te maken voor mensen in een rolstoel.

Lees meer over de achtergrond en randvoorwaarden op www.elevenfloawers.com/challenge2021. Via deze website kun je ook digitaal je voorstel indienen middels een webformulier.