Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Toekomst

Wie zijn we?

Boerderij 'de Toekomst' is een operationeel boeren bedrijf met koeien, schapen en lammeren, paarden, pony's, kippen, hond, poezen. De boerderij is een plaats waar diverse doelgroepen uit de GGZ, maatschappelijke opvang, gehandicaptenzorg en de ouderenzorg kunnen deelnemen aan de dagbesteding. Met de begeleiding van Evert en Martine Legemaat komt iedereen tot zijn recht op deze mooie locatie. Er is voldoende aandacht en tijd voor iedereen. De boerderij is ook een plek voor rust en zingeving van het leven. Op boerderij 'de Toekomst' is iedereen welkom en werken we vanuit ons geloof in de Here. We denken in mogelijkheden en proberen het beste uit iedereen te halen.


Het werk

Werken op de boerderij: Wij werken met elkaar op de boerderij en besteden zo samen onze dag. Of we nu de koeien voeren, de lammetjes de fles geven, mest scheppen in de koeien of paardenstal, schilderen of het landbouwgereedschap repareren. Ieders werk is van belang. Er wordt gewerkt met een duidelijke dag-structuur, met aandacht voor ieders talenten en mogelijkheden. De ondernomen activiteiten zijn gebaseerd op de dagelijkse, wekelijkse en seizoensgebonden werkzaamheden rond een boerderij. 

Werkplaats: In de werkplaats kunnen deelnemers hun creativiteit kwijt met hout en metaalbewerking. Onder begeleiding van vrijwilligers worden er oude meubels opgeknapt. Er worden buitenmeubels gemaakt zoals houten bloembakken, krukjes en vogelhuisjes. Verder vinden er reparaties plaats van fietsen, tractoren of andere boerderij attributen die nodig zijn voor de landbouw-, tuin- of vee verzorging. 


Dagbesteding

Dagbesteding: Boerderij “De Toekomst” biedt dagbesteding aan deelnemers vanaf 17 jaar. Op de locatie naast de boerderij is de dagbestedingsruimte. De dagbesteding heeft een kleinschalig karakter met een grote variatie aan werkzaamheden voor zowel mannen als vrouwen. De dagbesteding is open van 9.00 uur tot 15.30 uur. Voorop staat dat deelnemers op een ongedwongen manier bezig zijn met anderen en genieten van de prachtige landelijke omgeving. Activiteiten die op de dagbesteding o.a. worden gedaan zijn bakken, verzorgen van koffie/ thee, groenten- en bloementuin onderhouden, moestuin en boomgaard producten verwerken, handwerken, schilderen en lichte huishoudelijke schoonmaakwerkzaamheden. Verder is er voldoende tijd voor een gesprekje, een spelletje of even uitrusten in de tuin. Door de dag heen is er de mogelijkheid om te helpen bij de verzorging van de dieren. Neem voor meer informatie contact met ons op.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.