Terug naar Actueel
  • Zorgboeren

NLdoet is de landelijke actie vanuit het Oranjefonds waarvoor maatschappelijke projecten een beetje geld (€ 350) en vrijwilligers kunnen krijgen en in de spotlight komen. Vorig jaar kwamen de koning en koningin meehelpen bij boerderij Op Aarde. Dit jaar vinden de activiteiten plaats op 10 en 11 maart. Vaak doen zorgboerderijen er ook aan mee. Dat kan op twee manieren: door jezelf als vrijwilliger aan te bieden om anderen te helpen of door je aan te melden als locatie waar vrijwilligers kunnen helpen met een bepaalde klus. Bijvoorbeeld het schilderen van een gemeenschapsruimte of het opknappen van hekwerk.

Wil je jouw zorgboerderij aanmelden als locatie die wel wat hulp van vrijwilligers kan gebruiken?  Opgeven voor Nldoet kan vrij eenvoudig via https://mijn.oranjefonds.nl/ Enkele weken tevoren ontvang je de € 350 op je rekening en je krijgt steeds updates als mensen zich aanmelden om mee te werken. Voorwaarde is dat het geld gaat naar materialen en dat er een maatschappelijk belang mee gemoeid is.

De Groene Boerderij doet elk jaar mee

Amber Groeneveld van De Groene Boerderij in Den Ilp doet al jaren mee en is enthousiast. “We onderhouden als zorgboerderij een terrein van twee hectare met voedselpark en dierenverblijven. Dat is best veel werk. Dat is niet erg, want veel mensen die geestelijk wat in de knel zitten vinden het heel fijn om buiten met hun handen te werken. Maar het is óók heel fijn dat het werk overzichtelijk blijft. Eens per jaar krijgen we 60 kuub houtsnippers uit de omgeving, dat moeten we allemaal wegkruien. Dan is het heel prettig om een Nldoet-dag te hebben, dat zet flink wat zoden aan de dijk. Vaak komt er dan familie van deelnemers meehelpen, zij zien dan meteen hoe het er hier aan toe gaat.” (zie ook andere artikel)