Terug naar Actueel
  • Nieuws

Zorgmedewerkers kunnen in 3 groepen verdeeld worden:

  • Zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen
  • Zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg
  • Zorgmedewerkers in de Wmo

Via deze checklist kun je bepalen wie onder deze groepen vallen.

Hieronder lees je per groep wat op dit moment de stand van zaken is met betrekking tot vaccinatie.

Zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen (zie checklist)

Deze groep kan al vanaf 4 januari een afspraak maken om gevaccineerd te worden met het BioNTech/Pfizer-vaccin. Zij ontvingen hiervoor een brief van de werkgever (de zorgboerderij). Deze brief deelden we in onze eerdere nieuwbrieven en staat op onze site.    De afgelopen periode was er vaak geen mogelijkheid meer om een afspraak in te plannen bij de GGD. Sinds vrijdag 12 februari zijn er weer mogelijkheden om een afspraak te maken.

Zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg (zie checklist)

Zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg kunnen zich laten vaccineren. Deze groep zorgmedewerkers zal gevaccineerd worden met het AstraZeneca-vaccin  Om een afspraak te kunnen maken, hebben zij een uitnodigingbrief nodig van de werkgever (de zorgboerderij). Deze uitnodigingsbrief met bijlagen vind je hier. Let op! Dit is een andere brief dan de brief voor zorgmedewerkers in de verpleeghuiszorg en kleinschalige woonvormen.

Zorgmedewerkers in de Wmo (zie checklist)

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer zorgmedewerkers vanuit de Wmo zich kunnen aanmelden voor vaccinatie. Hier komt meer duidelijkheid over, zodra de leveringen van de vaccins in  maart bekend zijn. We dringen er bij de overheid op aan om deze groep zo snel mogelijk te informeren over een datum, zodat nog voor maart begonnen kan worden met het plannen van de afspraken. Zodra we hier meer over weten, berichten we hierover in de nieuwsbrief.

Let op! Niet alle zorgmedewerkers in de Wmo komen in aanmerking voor vaccinatie, het gaat alleen om zorgmedewerkers bij deelnemers thuis (verzorging, verpleging en huishoudelijke hulp) en zorgmedewekers binnen de dagbesteding voor kwetsbare ouderen.

Op de site van het RIVM vind je meer informatie over de vaccinatiestrategie voor zorgmedewerkers www.rivm.nl