Vraag & aanbod

Deze pagina hebben we gemaakt naar aanleiding van vragen van gebruikers van de website. Omdat er allerlei wegen zijn om aan bijvoorbeeld personeel of tweedehands spullen te komen of om opvolgers te vinden, hadden we eerst geen vraag & aanbod rubriek meer. Toch zijn er zorgboeren die het liefst eerst in eigen kring werven. Vandaar deze rubriek. Je kunt oproepjes mailen naar tjitske.ypma@zorgboeren.nl

Bedrijfsovername

Als een zorgboer(in) gaat stoppen i.v.m leeftijd of andere reden, wil hij of zij soms graag dat het werk wordt voorgezet. Daarom zijn nieuwkomers zeer welkom. Zij kunnen zich melden bij organisaties zoals www.landgilde.nl of boerzoektboer of www.najk.nl. Of rechtstreeks met de regionale organisatie in de beoogde provincie. Wil je op deze website van de Federatie (zorgboeren.nl) een oproep doen, neem dan contact op.

 


Willemijn Hoekstra zoekt een nieuw thuis voor haar merrie, van wie ze nog wel eigenaar wil blijven. Het paard zou zeer geschikt zou zijn voor op een zorgboerderij. Deze merrie is door een stabiele maar chronische peesblessure niet meer geschikt voor sport of fokkerij.

Willemijn: "Ze staat bij ons eigenlijk een beetje te verpieteren. Ik zou haar zo graag een plekje geven waar ze aandacht krijgt, geborsteld wordt en van dienst kan zijn. Het is een extreem lief dier die voelsprietjes lijkt te hebben voor menselijke emoties.

Het paard heeft geen speciale verzorging nodig maar ze mist gewoon de aandacht die ze altijd kreeg toen we nog (bijna) dagelijks trainden. Dat breekt mijn hart want ze is zo lief!"

Ze mag niet meer ingezet worden voor de fokkerij.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Willemijn Hoekstra-Veldman <WHoekstra@odnhn.nl>;

Te koop aangeboden

In Vethuizen (Gelderland) bevindt zich midden in de natuur ‘Zorgboerderij de Gervehoeve’. Een plek waar eenieder, maar bovenal de cliënten, zich al snel thuis voelen.

Zorgboerderij de Gervehoeve is een jeugdzorgboerderij. Naast de aanwezigheid van een ruime kantine (inclusief keuken en separate douche/ toilet) bevindt zich op de boerderij ook een grote speeltuin met diverse speelattributen waaronder een 30 meter lange kabelbaan, Airtrampoline (10*15m), houten speelhuis met klim/duikelrek, zandbak, wipwap, schommels, trampolines en een groot voetbalveld. Nabij de speeltuin bevindt zich een speelschuur met ballenbak en voldoende ruimte voor het organiseren van activiteiten, maar er kan b.v. ook worden geskelterd. De speeltuin is opgezet in 2019 en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Verder is er een grote schuur (voorzien van 36 zonnepanelen) met kleinvee , zijn er drie paardenstallen en een grote weide omringt door een Heras hekwerk.

Op onze boerderij wordt alleen dagbesteding gegeven, maar er is ruimschoots plek voor het aanbieden van logies etc.

De Zorgboerderij beslaat een oppervlakte van +/- twee hectare en heeft een agrarische bestemming met als neventak zorg. Naast het hoofdverblijf is er ook een extra bedrijfswoning aanwezig.

Voor meer info neem gerust contact met ons op via: Mob. 0622434664 of e-mail info@zorgboerderij-gervehoeve.nl
gervehoeve 2

 

 

 

 

 

 

 

Wie heeft er een plekje voor 1 of 2 oude wijzen?
Wegens omstandigheden ter adoptie aangeboden: New Forest ruin van 20 en Arabische merrie van 26. De ruin kan worden bereden, de merrie houdt van wandelen. De merrie heeft niet veel bijzondere verzorging nodig, de ruin vraagt wat meer aandacht.
Ze staan nu in een ruige schrale weide met schuilstal.
Het is geen superhecht tweetal dus ze mogen ook los van elkaar naar een nieuwe plek. Desgewenst blijft ondersteuning beschikbaar mits in het Oosten van t land.
 
Je kunt contact opnemen met eigenaar Nicolette via mariposa@telfort.nl
 
 

Schets van de zorgonderneming

In de gemeente land van Cuijk (Noord-Brabant) ligt een gerenoveerde boerderij die is opgesplitst tussen een woonhuis en zorgwoning waar 24-uurs zorg wordt aangeboden. Op het terrein staat een bijgebouw waar dagbesteding wordt aangeboden.  Binnen dit zorgproject wordt zorg geboden aan een gemêleerde groep cliënten in verschillende leeftijdscategorieën en met een verschillende zorgvraag. De zorg die geleverd wordt bestaat hoofdzakelijk uit persoonlijke begeleiding, dagbesteding en verzorging. Het is een kleinschalig zorgproject dat momenteel ruimte heeft vijf woonplekken en tien dagbestedingsplekken.

Welke personen zoeken we

De eigenaren zoeken twee ondernemers, waarvan minimaal één persoon ervaring heeft in de directe zorg. Zij zijn op zoek naar opvolgers die affiniteit hebben met het zorgproject, wat zij kunnen onderbouwen met een eigen visie op zorg en een realistisch toekomstperspectief. Dit houdt in dat het project niet aangeboden wordt aan investeerders.

Wat bieden we

Het zorgproject biedt de kans om een financieel en organisatorisch gezonde organisatie over te nemen. Voor overname is zowel koop als huur bespreekbaar. Er ligt een visie waarin ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen, maar waarvan de basis afgelopen jaren in samenwerking met het zorgteam is opgezet. De huidige eigenaren zouden deze visie graag onderdeel laten zijn van de overdracht.

Interesse?

Heb je interesse en wil je meer weten over dit zorgproject? Stuur dan een mail met je contactgegevens en een korte motivatie naar zorgprojectlandvancuijk@gmail.com.

Wij van werk- en leefgemeenschap de gouden zon, zijn op zoek naar een nieuw fijn huisje voor onze 2 koeien: koetje en dennis. Koetje is een dame van 12. Erg lief en rustig. Gewend aan het zorgboerderij leven en laat zich ook borstelen. Dennis is een os van ongeveer 5 à 6 jaar. Dennis is ook erg lief, maar is wel een imposante verschijning en kan soms wat lomp zijn. 

I.v.m. een veranderende doelgroep, laat de liefde en aandacht voor de koeien hier wat te wensen over en zoeken we daarom een nieuw huisje waar ze dit wel krijgen. Een nieuw goed huis is dus het belangrijkst voor ons. Voor interesse of vragen kunt u contact opnemen met Selma via selma@gouden-zon.nl

Wij zijn Pieter en Monique en op zoek naar een locatie om een zorgboerderij op te zetten. We zoeken een kleinschalige melkveehouder, paardenhouder of fruitteler die van plan is te stoppen met het bedrijf. We willen er een dagbestedingslocatoe opzettem. Gebied : West-Friesland/Friesland

Pieter is melkveehouderszoon en Monique ambulant hulpverleenster/paardenvrouw. Samen hebben ze een dochtertje.

Bel Monique : 06-13389787 voor meer informatie ajb.

Zie hier de flyer